FOTO&VIDEO: Raluca Turcan: „Una din cărțile mele de vizită este Laurianul”

FOTO&VIDEO: Raluca Turcan: „Una din cărțile mele de vizită este Laurianul”

Aniversarea a „160 de ani de excelență educațională” de către laurieni, în cadrul unui amplu eveniment găzduit de experimentata clădire a Colegiului Național, în Aula Magna, a fost prilejul cu care elevi, profesori și absolvenți s-au reunit într-o atmosferă de sărbătoare. Printre invitații speciali s-a numărat și vicepremierul Raluca Turcan, care și-a finalizat o parte din traseul educațional la „Laurian”, în urmă cu două decenii.

Cu lacrimi în ochi și zâmbitoare, Raluca Turcan a vorbit despre semnificația pe care anii petrecuți în colegiu o au pentru ea, despre cât de mult a schimbat-o destinul, de atunci până în prezent, adresând un mesaj de mulțumire, dar și unul de încurajare a elevilor actuali ai liceului.

„Ziua de astăzi este cu siguranță copleșitoare, pentru mine. Sunt un lLaurian, da. Am fost Raluca Tatarcan, am schimbat doar câteva litere și acum sunt Turcan și am ales să fiu astăzi alături de dumneavoastră, pentru că oamenii au câteva cărți de vizită în viață. Și una din cărțile mele de vizită este Laurianul. Și pentru că port această carte de vizită, vă mulțumesc. Aș fi venit astăzi, chiar dacă nu aș fi fost în funcția pe care o am. Am răspuns, de fiecare dată când am putut, invitațiilor de a fi alături de liceu, de profesori, de elevi. Iar astăzi am lângă mine foști profesori, actuali colegi și viitori parteneri, zic eu. Pe când eram elevă aici, dacă mă întreba cineva ce vreau să fac în viață, spuneam că sigur nu vreau să fac politică și să am de a face cu presa. Dar, iată, viața m-a adus fix în politică și am o legătură destul de strânsă cu presa”, a subliniat, vizibil emoționată, Raluca Turcan, vicepremierul României.

Vicepremierul i-a felicitat pe elevii prezenți pentru decizia de a studia la Colegiul „Laurian”, transmițând că aceștia vor fi schimbarea societății spre mai bine.

Imagini: Ionuț Iosub