Emoționant. Răpusă de Covid-19 la 35 de ani, Iunona a fost incinerată și lăsată de fiul ei pe aripile vântului

Emoționant. Răpusă de Covid-19 la 35 de ani, Iunona a fost incinerată și lăsată de fiul ei pe aripile vântului

Cunoscuta manichiuristă stabilită în Botoșani, unde își deschisese o afacere, care s-a stins din viață la 35 de ani, pe fondul infecției cu noul coronavirus, a fost incinerată. Fiul acesteia i-a aruncat cenușa în munți. Aceasta fusese ultima dorință a femeii, spune familia.

Originară din Republica Moldova, Iunona a venit în Botoșani și a deschis un salon de manichiură, ajungând cunoscută în comunitate pentru aptitudinile sale. Ea are un singur copil, licean, iar în luna august a anului 2020 s-a recăsătorit. În decembrie, viața sa a luat o turnură neașteptată. Având nevoie de o operație, ea ar fi contactat virusul Covid-19 la locul de muncă, unde veneau zeci de cliente. A stat circa două săptămâni internată pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență.

A suferit intervenția chirurgicală, însă nu a mai reușit să se recupereze, având organismul grav afectat de infecție, deși se negativase între timp. A intrat în stop cardio-respirator, iar cadrele medicale au încercat zadarnic resuscitarea.

„Scumpa noastră, ai lăsat durere în inimile noastre, dar vom păstra amintirea doar de bine... Ai fost omul care m-ai ajutat să depășesc urmele violenței, mi-ai fost cel mai bun psiholog în perioada mea grea, cea mai calificată meşteriță întâlnită - îmi bucurai starea sufletească prin modele de unghiuțe pe care mi le creai! Ai fost şi vei rămâne în inimile noastre”, a scris o prietenă a acesteia la aflarea veștii.

Familia a incinerat-o și a păstrat cenușa într-un vas de ceramică. A mers apoi în munți, unde au lăsat materia rămasă din cea care fusese, nu demult, o femeie plină de viață și zâmbitoare, în voia vântului. Fiul tinerei a scris pe Facebook că asta fusese dorința mamei sale.

„Ultima ta dorință și ultima noastră călătorie alături de tine”, a rezumat acesta.

Vestea morții sale a zguduit nu doar familia și prietenii tinerei, ci și comunitatea de botoșănence care o cunoșteau și îi apreciau profesionalismul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Autospecială ISU lovită de mașină în timpul unei misiuni. Un tânăr a fost rănit

astăzi, 21:24
164

Un accident rutier a avut loc, miercuri seară, pe strada Iasomiei din orașul Darabani. Un Land Rover și o autospecială a Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intrat în coliziune,...

Apel la ajutorul populației pentru găsirea unei femei din Săveni. Familia o caută de o săptămână

astăzi, 21:01
405

O femeie de 41 de ani, din orașul Săveni, a fost dată în urmărire miercuri, informează Inspectoratul de Poliție Județean. Ea a plecat de acasă în urmă cu o săptămână, iar...

Locuință mistuită de flăcări. O bătrână a ajuns la spital cu arsuri

astăzi, 15:27
245

Jarul căzut din sobă pe materiale combustibile a aprins locuința unei bătrâne, miercuri după-amiază, în localitatea Bozieni din orașul Săveni. Femeia, în vârstă 88 de ...