Suspect de infectare cu COVID, după ce și-a pierdut viața într-un accident rutier

Suspect de infectare cu COVID, după ce și-a pierdut viața într-un accident rutier

Victima accidentului rutier mortal petrecut marți, în localitatea Dealu Mare, este suspectată de infecție cu virusul Covid-19, familia fiind nevoită să aștepte rezultatul testului de depistare sau să ridice defunctul în sicriu sigilat, conform protocolului aplicat în cazul deceselor COVID.

Este vorba despre bărbatul de 42 de ani care s-a izbit cu mașina într-un cap de pod, apoi s-a răsturnat pe cupolă, în jurul orei 12:00, după ce a depășit două autoturisme și a pierdut controlul volanului. A fost preluat de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și transportat spre Spitalul Municipal din Dorohoi, unde i-a fost stabilizată starea, în vederea efectuării investigațiilor necesare. Diagnosticat cu multiple fracturi la nivelul membrelor și al coastelor, botoșăneanul a fost plimbat cu targa între secții prin curtea unității sanitare, ultimele investigații constând într-un computer tomograf (CT) complet.

La câteva ore de la sosirea rănitului la spital, acesta a intrat în stop cardio-respirator, iar cadrele medicale au constatat decesul, manevrele de resuscitare fiind zadarnice. Rezultatele CT, comunicate la scurtă vreme, au relevat însă o pată pe unul dintre plămâni, specifică infectării cu noul coronavirus, astfel că s-a recoltat o probă în vederea testării.

Miercuri dimineață, acesta a fost trimis la Institutul de Medicină Legală din Botoșani, familia și specialiștii așteptând rezultatul testului.

 

Spune-ne opinia ta