Politistii ucraineni catre sotia lui Ovidiu Rusu: "Da-te, doamna, la o parte, nu te mai face de ras"!

Politistii ucraineni catre sotia lui Ovidiu Rusu: "Da-te, doamna, la o parte, nu te mai face de ras"!

Ionela Rusu, sotia unuia dintre botosanenii morti saptamana trecuta in Ucraina, nu mai spera in dreptate, dupa ce s-a lovit de atitudinea autoritatilor dn tara vecina, dar si de indolenta soferului care a nimicit trei vieti si a distrus mai multe familii.

La cateva zile de la inmormantarea lui Ovidiu Rusu, o alta veste a cazut ca un trasnet: miercuri dimineata s-a stins si Petrisor Tincu, el fiind cel de-al treilea decedat, alaturi de Ovidiu si Vasilica Cebelea. Singurul supravietuitor ramane Bogdan Ciobanu, fotbalistul de la AS Roma. Tragedia s-a petrecut in localitatea Hliboca, Ucraina. 

"Da-te, doamna, la o parte, nu te mai face de ras"!

-Cum ati aflat de accident?
-De la bun inceput au fost probleme. Nu au vrut sa ne anunte ce s-a intamplat, nici autoritatile si nici familia celui care a facut accidentul. Noi am aflat, intr-un fel, printr-un semn de la Dumnezeu. Cumnatul meu l-a sunat pe sotul meu la 7.15. Venea de la Suceava si a vrut sa il intrebe ceva pe sotul meu. A raspuns o doamna, ucraineanca, aceasta i-a spus, in romaneste, ce s-a intamplat, ca a avut loc un accident. Cumnatul m-a sunat pe mine si mi-a spus ca e un accident grav, dar nu stiam ce s-a intamplat exact.

-Cum ati ajuns acolo, ce ati gasit?
-Pana la locul accidentului toata lumea ne ascundea adevarul. Eu intrebam mereu, pe drum, ce e cu soferul. Cand am ajuns acolo, nu l-am vazut imediat, speram ca e la spital. L-am vazut apoi, invelit intr-o patura. Am fugit la el, era acoperit, am tipat, daca l-au resuscitat, sa ii faca ceva. Un domn de la Politie, de acolo, a tipat la mine in romaneste: "Da-te, doamna, la o parte, nu te mai face de ras". Nu stiam ce sa fac. Mainile erau reci, dar pieptul era cald. Am zis ca poate mai exista o speranta cat de mica. Mi-au spus ca a decedat pe loc. Pe sotul meu l-a scos descarcerarea, pe fata au scos-o oamenii.

-Sotul dvs. a facut drumuri lungi, avea experienta? Este posibil sa se fi intamplat din vina lui?
-Sotul meu are carnet de vreo 10 ani de zile. Conducea zi de zi. A facut drumuri in Germania, drumuri grele. Acum se odihnise foarte bine, nu avea probleme, se culcase devreme. Nu avea cum sa fie obosit, era foarte aproape de vama. Si nicioadata nu a adormit la volan.


Mama soferului sustinea ca a vorbit cu Vasilica Cebelea!

-Ce sperante aveti de la autoritatile din Ucraina? Soferul care s-a izbit in masina condusa de sotul dvs. era localnic.
-Se musamalizeaza foarte mult. Lumea din jur vorbea ca soferul ucrainean ar mai fi avut un accident in urma cu cateva saptamani. E tanar, 22 de ani, oamenii spun ca era baut, venea de la discoteca, si ca era o fire recalcitranta. Ar mai fi avut un accident acum 2 saptamani, dar nici nu stim daca apare un proces-verbal la Politie. Mama baiatului tipa de ce am fost anuntati asa repede, ca trebuia sa fim anuntati a doua zi. Doamna consul spunea ca au contract de colaborare, ca trebuiau anuntati, si totusi autoritatile nu au facut-o. Cat a stat la spital in Ucraina Bogdan Ciobanu, singurul supravietuitor, spune ca la el a fost mama soferului ucrainean, care i-a zis: "Mai baiatule, am vorbit cu fata din fata inainte de a muri, mi-a spus ca soferul a adormit si ea a tras de volan". Dar Politia, si martorii, spun ca fata a decedat pe loc. Mama baiatului a incercat sa il manipuleze, Bogdan fiind in stare de soc, sa ii induca aceasta idee, ca sotul meu a fost vinovat, ca a adormit la volan. Nu stiu ce o sa se intample, am sa incerc sa lupt. Am 28 de ani, copilul meu 1 an si 9 luni, cum sa luam viata de la capat?


Soferul vinovat, protejat de oamenii legii!

-Avea si viteza mare soferul ucrainean. S-a stabilit exact?
-Daca politia lua masuri cand acel tanar a facut accident acum 2 saptamani, poate ca acum nu mai era pe sosea. Cumnatul meu spune ca avazut la bordul masinii condusa de sotul meu acul oprit la 40 la ora, la masina ucraineanului era oprit la 180. Politistii au scris insa in procesul-verbal 140 la ucrainean. Deci deja incearca, pe unde se poate, sa ascunda adevarul. Ce putere are o Dacia Papuc la deal? El a intrat pe contrasens, pe linie continua, clar a incalcat legea. Dacia era vechisoara, el avea un Audi.


"In viata niciodata sa nu doresti sa nu iti lipseasca nimic"

-De cand erati casatoriti?
-Am fost o familie fericita, eram impreuna din 1998, ne-am casatorit acum ani. A fost singura persoana pe care am iubit-o, singurul meu prieten. Inainte de fetita am pierdut o sarcina, apoi la 3 luni am ramas insarcinata cu fetita. Ne iubea enorm. Ne lauda la toata lumea ca suntem botul lui de aur, averea lui. Eram intr-un moment al vietii in care nu ne doream altceva de la Dumnezeu. Ne iubeam foarte mult, ne imbratisam mereu. Fetita e mica, dar simte, e foarte trista. Este traumatizata, nu ma lasa o secunda singura. Cum o sa ii spun eu ei cand va vedea alti copii cu tatici? O sa ii spun ca tati a fost cel mai bun din lume, ca ne-a iubit enorm. In viata nicioadata sa nu doresti sa nu iti lipseasca nimic. Cu o seara inainte de accident, sotul meu a intrebat-o pe fetita: sa iti faca mami si tati o surioara sau un fratior? Acesta era visul lui.
Acum suntem alaturi de Cristina, sotia lui Petrisor, care a murit in dimineata asta. Si-au dorit mult un copil. A ramas si ea singura.

-Credeti ca se va face dreptate?
-Cat de corupta poate fi politia intr-o tara, sa treaca asa usor peste moartea a trei oameni? Verisorul lui Petrisor l-a intrebat: Ce ai facut? Ai omorat doi oameni! El a spus: "Ce am facut, o sa iau 3 ani cu suspendare si ce o sa patesc?". A omorat trei oameni, a distrus atatea familiii si va scapa nepedepsit. Multumesc Ambasadei Romaniei si Consulatului de la Cernauti, care ne-au ajutat mult, cu actele si cu restul.  


 

 

 


 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
117

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
204

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...

Triumf botoșănean în Polonia: Trofeul festivalului și Premiul pentru cea mai bună actriță! (Foto)

astăzi, 09:54
103

Teatrul Pentru Copii și Tineret „Vasilache” (Studioul de Teatru pentru Tineret) a participat în această perioadă la Festivalul Internațional de Teatru Sitfy Polonia.Aflat la ...