Posesorii de centrale vor plati pentru tevile de la Termica!

Posesorii de centrale vor plati pentru tevile de la Termica!

Marti, la Teatrul Mihai Eminescu a avut loc o intalnire intre reprezentantii asociatiilor de proprietari, directorul ANRSC si conducerea Modern Calor, cel din urma fiind noul furnizor de agent termic la nivelul municipiului Botosani.

Motivul acestei intalniri il constituie un ordin al ANRSC care obliga si proprietarii apartamentelor incalzite cu centrale termice individuale la plata caldurii in condominiu. Mai precis, toti proprietarii de apartamente vor fi obligati sa plateasca pentru caldura emanata de tevile de pe scara blocurilor sau a celor care traverseaza subsolurile.

"Oamenii vor veni la noi sa ne ceara socoteala!"

Petrica Butnaru, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari, s-a declarat total nemultumit de noua reglementare. La fel si reprezentantii asociatiilor de proprietari, care sustin ca proprietarii apartamentelor cu centrale individuale nu au contracte individuale cu Termica, intrucat pentru incalzirea apartamentului acestia platesc gazul, iar reglementarea nu isi are rostul.

"In capul nostru se vor sparge toate, oamenii vor veni la noi sa ne ceara socoteala", a spus revoltat unul dintre administratorii asociatiilor.

"Eu as propune ca pe lista de cheltuieli afisata la fiecare scara sa trecem: pentru plata caldurii din condominiu, "reglementare ANRSC", iar banii sa mearga direct la Autoritate, caci altfel noua o sa ne sara oamenii in cap", a spus presedintele Federatiei Asociatiilor de proprietari.


Directorul ANRSC: Administratorii de asociatii vor inventaria tevile!

Directorul Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de UItilitati Publice, Daniel Alexandru, a precizat ca sumele pe care proprietarii de apartamente vor trebui sa le plateasca in plus pentru caldura din condominiu pot fi foarte mici.

"Dumneavoastra, administratorii de asociatii, nu aveti decat o obligatie. Sa faceti inventarierea tuturor tevilor din condominiu, aferente asociatiei pe care o administrati, si sa transmiteti datele catre societatea care se ocupa de repartitoare. Ei au posibilitatea sa calculeze cata caldura emana ele si, in functie de calculele lor, se va stabili suma care trebuie achitata", a precizat Daniel Alexandru.

Acesta a mai precizat ca, daca nu vor face inventarierea, proprietarii vor plati mai mult, intre 30-50% din cheltuielile commune, in timp ce, daca fac respectiva inventariere, cheltuielile pot fi de 5-10%.


Florin Ghiorghita: "In 5 ani, cei mai multi se vor intoarce la sistemul centralizat!"

Referitor la aceasta nemultumire a asociatiilor de proprietari, viceprimarul Florin Ghiorghita a precizat ca ordinul ANRSC trebuie respectat de proprietari, deoarece Modern Calor are contracte semnate cu asociatiile de proprietari.

"Eu cred ca directorul ANRSC va reusi sa ii convinga pe cei de la asociatiile de proprietari ca era necesara o astfel de reglementare", a declarat viceprimarul Ghiorghita. Acesta a mai spus ca "in maximum 5 ani foarte multi dintre cei care si-au montat centrale termice se vor rebransa la sistemul centralizat, deoarece costurile impuse de o centrala de apartament vor fi tot mai mari".


Diaconu asteapta botosanenii sa se rebranseze

De aceeasi parere cu Florin Ghiorghita este si Ioan Diaconu, directorul Modern Calor, care a incercat sa le explice celor prezenti la intalnire ca proprietarii apartamentelor cu centrale individuale vor fi nevoiti sa plateasca diverse taxe de poluare, sa isi faca un cos comun care sa depaseasca inaltimea imobilului, sau chiar sa isi schimbe centrala, pentru ca durata de viata a unei centrale este de maximum 10 ani.

"Toate aceste cheltuieli vor fi foarte mari, iar multi proprietari se vor rebransa", a spus Ioan Diaconu, directorul Modern Calor.    
 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
9

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
53

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
333

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...