Primărie colorată în albastru, lampioane în aer, sărbătoare și mult năduf. Copiii cu autism din Botoșani, tot mai singuri de ziua lor!

Primărie colorată în albastru, lampioane în aer, sărbătoare și mult năduf. Copiii cu autism din Botoșani, tot mai singuri de ziua lor!

Primăria municipiului Botoșani a fost, luni seara, iluminată în albastru pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, eveniment organizat la nivel mondial care susține cauza copiilor cu autism.

La ora 20.00, în fața Primăriei s-au adunat mai multe grupuri de părinți împreună cu copiii lor, să fie alături de cei din Asociația Părinților Copiilor cu Autism Botoșani.

S-au lansat lampioane și a fost creată astfel o imagine superbă de care mulți copii s-au bucurat.
 

Au fost însă prezente și câteva voci care își doreau să fie ascultate, dar nu a fost nimeni acolo să le audă. Părinții copiilor cu tulburări din spectrul autist cer să se vorbească mai mult despre această problemă pe care ei o întâmpină.

Una dintre principalele nemulțumiri ale părinților prezenți a fost legată de lipsa personalului de specialitate care ar putea să se ocupe de problema copiilor. Din această cauză ei sunt trimiși la Spitalul de Psihiatrie, lucru care însă nu le rezolvă situația celor mici. Ei nu au nevoie de un tratament medicamentos, ci de un specialist care să le înteleagă comportamentul.

”Copiii cresc, nu ne primesc în spital! Când mergem în spital ne trimit la Psihiatrie”, spune o voce nemulțumită din mulțime.

Integrarea copiilor în sistemul de învățământ de masă reprezintă o altă dificultate pentru parinții copiilor cu autism, aceștia își doresc o educație adecvată pentru ei, dar nu există cadre specializate care să le-o poată oferi. 

”Copilul meu nu a fost acceptat în școală, vor să ne dea afară, să ne ducă la școli speciale”, spune o altă mămică.

Cei prezenți și-ar fi dorit ca printre participanți să se afle și primarul Cătălin Flutur, pentru a susține împreună cu ei această cauză. Din păcate, autoritățile nu și-au făcut simțită prezența. 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudiu Munteanu

Zona de agrement Cornișa, vizitată de consilierii locali pentru a vedea stadiul lucrărilor! FOTO

Luni, 16 Aprilie 2018
1273

Luni dimineață, parcul de agrement Cornișa a fost vizitat de consilierii locali, cei doi viceprimari, constructori, în frunte cu primarul Cătălin Flutur, așa cum s-a stabilit la ultim...

Incendiu într-o locuință de pe Calea Națională, pornit de la o candelă lăsată aprinsă! FOTO

Luni, 16 Aprilie 2018
619

Astăzi dimineață, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, lângă benzinăria Rompetrol, într-o o locuință din zonă a izbucnit un incendiu din cauza unei candele aprinse pe car...

Nu avem locuri de parcare suficiente, dar nici de șoferi cu tupeu nu ducem lipsă! FOTO

Duminică, 15 Aprilie 2018
2752

Problema parcărilor în municipiul Botoșani a fost mereu una spinoasă și stă sub semnul unui paradox. Județul Botoșani se află, într-un top național, pe locurile codașe în c...