În ziua de 2 aprilie: "Trăiește o clipă în mintea unui copil cu autism"!

În ziua de 2 aprilie: "Trăiește o clipă în mintea unui copil cu autism"!

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, în data de 2 aprilie, Asociația Părinților Copiilor cu Autism Botoșani organizează o serie de acțiuni ce au ca scop să aducă în fața societății autismul în România.

Astfel, la Botoșani va avea loc Ziua Porților Deschise - "Trăiește o clipă în mintea unui copil cu autism", activitate dedicată în mod special acestui eveniment, ce va avea loc la sediul de activitate al asociației, strada Ion Pillat nr. 28, având ca obiectiv o conștientizare mai mare a acestui diagnostic de către opinia publică și o înțelegere mai bună a problemelor cu care se confruntă persoanele cu TSA. De asemenea, această acțiune se dorește a fi și un schimb de experiență între centre, ONG-uri, instituții.

Printre activitățile propuse spre desfășurare sunt: un tur al asociației pentru a înțelege cum se desfășoară o zi de terapie pentru persoanele cu TSA, asistarea la o ora de terapie, discuții libere cu colegii din asociație, între orele 08.00-12.00/13.00-15.00.

Tot pe 2 aprilie se vor înălța 100 de baloane albastre, în mod simbolic, între orele 19:00-20.00, în Piața Revoluției nr. 1, precum și iluminarea Primăriei Municipiului Botoșani în culoarea albastru - simbol al autismului, la ora 20.00.

"Vă invităm ca toți participanții la acest eveniment să poarte îmbrăcăminte de culoare albastră, în semn de solidaritate față de lupta împotriva tulburărilor de spectru autist", a precizat Gabriela Ivan, președinta Asociației  Părinților Copiilor cu Autism Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
332

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
98

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
64

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...