Un carabinier din Italia a trimis o bicicletă unui copil din România care mergea kilometri pe jos, până la şcoală!

Un carabinier din Italia a trimis o bicicletă unui copil din România care mergea kilometri pe jos, până la şcoală!

Un carabinier din nordul Italiei a făcut un gest deosebit care a impresionat un copil din România, dar și pe cei din jurul său. A trimis o bicicletă nou-nouţă unui elev român care mergea kilometri pe jos, până la şcoală.

Mareşalul de carabinieri Ruggero Bontacchio a făcut un gest foarte frumos pentru un copilaş fără posibilităţi din România. Doru, un elev de-o şchioapă, locuieşte într-o zonă din Piteşti aflată la o distanţă apreciabilă faţă de staţia de autobuz şi merge pe jos, preţ de jumătate de oră, până la şcoala unde învaţă, fără a se plânge vreodată de oboseală.

Povestea şcolarului a fost publicată de Ziarul Argeșul şi a ajuns la carabinierul italian prin intermediul copiilor români care studiază limba română la o şcoală din localitatea Bariano, regiunea Lombardia, Italia. Din simpatie, elevii români din Bariano, i-au trimis lui Doru mai multe daruri.

Mareşalul de carabinieri Ruggero Bontacchio a dorit să îi trimită personal un cadou lui Doru, în care, pe lângă dulciuri se afla şi o bicicletă Shimano, nou-nouţă, cu care să poată merge la şcoală.

Doru a primit bucuros sacoşa cu dulciuri, apoi i-au dat lacrimile când şi-a luat în primire vehiculul cu două roţi.

Doru a ținut să precizeze că noul său vehicul se va numi „Luca”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
294

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
507

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...