Atenție! Copiii crescuți cu nuiaua pot fi luați de autorități de la părinții lor și duși în plasament

Atenție! Copiii crescuți cu nuiaua pot fi luați de autorități de la părinții lor și duși în plasament
Copiii care sunt bătuți frecvent de părinții lor sunt supuși unor tratamente degradante și inumane și pot fi luați de la părinții lor, fiind justificată o astfel de măsură, au spus, de curând, judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Într-un caz în care patru cupluri și-au pierdut parte din autoritatea părintească pentru că, adesea, își băteau cu nuiaua copiii, CEDO a considerat că plasamentul este necesar, mai ales dacă părinții nu înțeleg de ce nu e normal să-și bată copiii.
 
Bătaia nu e ruptă din rai pentru judecătorii de la CEDO, o arată o decizie pronunțată chiar săptămâna trecută în legătură cu patru familii din Germania, ai căror copii au fost luați de către autoritățile germane pentru că erau bătuți de părinții lor în mod frecvent. Vorbim de o amputare a autorității părintești, respectivii copii fiind duși în plasament, cu privire la care Curtea nu a văzut o problemă.
 
"Curtea e de acord cu instanțele germane în privința faptului că riscul pedepsirii copiilor cu nuiaua în mod sistematic și frecvent justifică retragerea parțială a autorității părintești și darea copiilor în plasament. Deciziile instanțelor s-au bazat pe evitarea riscului aplicării unor tratamente inumane și degradante, interzise în mod absolut de Convenția Europeană a Drepturilor Omului", scrie în comunicatul CEDO cu privire la această decizie (citatul este o traducere, nefiind disponibil în format oficial în limba română, ci doar în engleză/franceză).
 
Judecătorii europeni au fost convinși că nu se poate vorbi de o încălcare a vieții de familie în respectivele situații, ba, din contră, există o problemă de aplicare a unor tratamente inumane și degradante celor mici.
 
Deși părinții, față în față cu autoritățile germane, au promis că nu-și vor mai bate copiii cu nuiaua, nu au considerat că e rău să procedeze în acest fel, măcar din când în când.
 
Acest lucru nu le-a fost în favoare, nici faptul că autoritățile germane au văzut că, în respectiva comunitate religioasă, a bate copiii este ceva frecvent și, chiar dacă respectivii părinți nu o vor mai face, nu există certitudine și cu privire la ceilalți membri ai comunității. E important de menționat că dovezi ale violențelor au existat inclusiv pe camere de filmat plasate în respectiva comunitate.
 
Notă: Deciziile CEDO sunt importante și pentru România, ca stat semnatar al Convenției Europeane a Drepturilor Omului. Ele oferă uneori soluții pe care le pot lua în considerare și justițiabilii din România, dar și cei care fac ori aplică legea.

Avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...