La Botoșani, trăim cu frica de coronavirus în timp ce psihopații umblă liber printre noi

La Botoșani, trăim cu frica de coronavirus în timp ce psihopații umblă liber printre noi

Trăim cu teama de virus, ne dezinfectăm obsesiv mâinile, urmărim cu fidelitate știrile și așteptăm vești îmbucurătoare despre evoluția stării actuale, luptăm zi de zi cu un inamic pe care nu-l vedem, nu-l simțim dar știm că face rău, purtăm cu conștiinciozitate măști.

Măști sanitare sau măști ale unei aparente bunătăți. Ce se ascunde în spatele măștilor sanitare? Care e adevăratul chip al celui care poartă masca, indiferent de tipul ei? Vrem să trăim cu gândul că, sub măștile care ne apără de temutul virus, se ascund bucuria, grija față de semeni, solidaritatea , empatia, bunăvoința și refuzăm să concepem că măștile pot ascunde ipocrizie, cruzime, răutate sau, de ce  nu, boli psihice, nedescoperite sau netratate care lovesc uneori, în cele mai vulnerabile ființe cu care conviețuim.

Suntem în Postul Crăciunului, perioadă de liniște, de aplecare către semeni, de conștientizare și îndreptare a propriilor păcate. Asta nu-i împiedică pe unii să comită fapte dintre cele mai crude asupra unor vietăți lipsite de apărare, a căror viață depinde de implicarea și ajutorul nostru.

Zilele acestea, la Botoșani,  un animal fără stăpân a fost mutilat și lăsat în agonie. Autorul îngrozitoarei fapte circulă  nestingherit printre noi, cu toate că nu a avut nicio reținere în a tortura un câine și a-l abandona pe străzi.

Din păcate, pentru Steluța, câinele maltratat,  legile nu sunt foarte clare și se pare că, nici prea luate în serios. Cățelușa a avut însă norocul să fie găsită de niște oameni cu suflet care au dus-o la un cabinet veterinar din municipiu, unde medicii au constatat gravitatea rănilor.

 „Astăzi de dimineață (nr. duminică), pe câinele energic și vesel de care ne-am despărțit acum câteva săptămâni, l-am primit la cabinet într-o pătură, agonizând plin de lovituri pe tot corpul și ambele picioare rupte în urma unor lovituri.

Din păcate, este un alt caz de o extremă cruzime asupra unui animal, care, poate instinctiv sau poate de foame, a omorât niște rațe.

A fost prinsă în laț, lovită și mutilată și este doar o minune că a scăpat cu viață.

Persoanele cu suflet care o îngrijeau au anunțat poliția din câte am înțeles. Mâine se va face și o plângere scrisă în urma căreia, speram din tot sufletul și rugăm autoritățile să se ia măsurile legale”, au declarat reprezentanții clinicii veterinare care susțin  că Steluța ar putea fi salvată doar într-o clinică din Cluj, unde ar putea beneficia de intervenții chirurgicale complexe.

Iubitorii de animale care vor să contribuie la recuperarea Steluței, o pot face donând în contul Asociație We Care About Strays: RO69RZBR0000060018778836.

 

Spune-ne opinia ta