Indemnizația de șomaj nu prezintă interes pentru absolvenții botoșăneni

Anunțul făcut de reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani care îi vizează pe absolvenții promoției 2017 pare a fi ignorat de cei din urmă.

Indemnizația de șomaj nu prezintă interes pentru absolvenții botoșăneni

Numărul absolvenților care au venit pentru a fi luați în evidențe la AJOFM până la această dată este unul extrem de redus. În cursul zilei de miercuri, reprezentanții instituției au ieșit pe Pietonalul Unirii pentru a împărți pliante și a-i informa pe absolvenți că pot beneficia de indemnizație de șomaj.

Din cei 3.600 de absolvenți de la nivelul județului Botoșani, s-au înscris până acum 170, doar 10 fiind din municipiul Botoșani.

Ultima zi pentru înscrierea absolvenților de liceu în baza de date a AJOFM este 25 iulie, înscrierea fiind posibilă indiferent de promovarea sau nepomovarea examenului de bacalaureat.

Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistrate la structurile ANOFM din raza de domiciliu, nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj.

Acest drept se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioada de 6 luni, calculată de la data expirarii celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 250 lei.

Vezi AICI detalii!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

astăzi, 13:50
331

Societatea Urban Serv nu a primit niciun răspuns de la autoritatea locală vizavi de solicitarea de majorare a tarifului pentru operaţiunile de salubrizare de pe străzile din municipiul Botoşani, ...

Sume propuse spre a fi repartizate primăriilor din judeţ, din cota de TVA şi impozitul pe venit

astăzi, 13:10
448

Aceste sume sunt destinate pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare. Sumele propuse pentru fiecare u...

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene încă nu au fost semnate

astăzi, 12:35
193

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani nu a încheiat nici până la această dată contractele pentru activitatea de pe drumurile judeţene în perioada sezonului rece. ...