Educația în căsătoriile din 2018. Nivelul de studii al mirilor și cine cu cine s-a căsătorit

Educația în căsătoriile din 2018. Nivelul de studii al mirilor și cine cu cine s-a căsătorit

Anul trecut au fost peste 143 de mii de căsătorii, iar mai mult de 23% dintre ele s-au legat între persoane care au studii liceale, potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică. Din statistică se poate vedea că cele mai multe căsătorii au loc între persoane cu un nivel similar de studii. Ca excepție statistică, în 2018 un bărbat cu doctorat s-a căsătorit cu o femeie fără nicio școală absolvită, iar numărul femeilor licențiate care s-au căsătorit cu bărbați care au doar liceul a fost dublu față de cel al bărbaților cu licență care s-au căsătorit cu femei absolvente de liceu, arata Edupedu.ro.

În anul 2018, vârsta medie la data căsătoriei a crescut față de anul 2017 atât la bărbaţi, cât şi la femei. Astfel, vârsta medie la căsătorie, în anul 2018, a fost de 33,8 ani la bărbaţi şi de 30,6 ani la femei, potrivit INS.

Peste 34 de mii de căsătorii s-au încheiat anul trecut între femei și bărbați care au studii liceale. Este cel mai mare număr de căsătorii încheiate între persoane care au un nivel similar de studii. Pe locul al doilea sunt căsătoriile între „licențiați”, peste 16.500 (studii universitare de licență) și pe locul al treilea ale situații, cu peste 13 mii de căsătorii.

Cele mai multe căsătorii între soți care au niveluri diferite de studii au fost între femeile cu studii universitare de licență și bărbații care au studii liceale, peste 6.500. De remarcat că în situația inversată, numărul de căsătorii dintre bărbații cu licență și femeile care au studii liceale, este aproape la jumătate (3.300 de căsătorii). Peste 6.400 de căsătorii au avut loc între bărbați cu școală profesională și femei care au liceul absolvit.

În statistică apare și o căsătorie între o femeie fără școală absolvită și un bărbat cu doctorat sau post-doctorat, în schimb nu apare nicio căsătorie între o femeie cu doctorat și un bărbat fără școală, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean urmărit în trafic de polițiștii dorohoieni. Ce au găsit oamenii legii în mașină!

astăzi, 15:54
64

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi, aflaţi miercuri în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat în trafic un autoturism al cărui conducător auto, la observ...

Actor botoșănean omagiat la Festivalul Les films de Cannes à Bucarest!

astăzi, 15:15
161

Ediţia a zecea a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc anul acesta între 18 şi 27 octombrie şi va da ocazia publicului român să vadă sau să revadă o bună p...

Benzinăriile, magazinele și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova vor fi INTERZISE

astăzi, 14:36
1326

"Benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în regiunea transnistreană vor fi interzise", a anunțat, joi, di...