Bucuria de a dărui bucurie! Copiii din centrele Protecţiei Copilului simt că vin Sărbătorile! FOTO
BOTOSANI

A devenit deja o tradiţie ca înaintea sărbătorilor de iarnă, copiii găzduiţi, permanent sau temporar, în centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului să primească daruri care să le încălzească inima, dar mai ales îmbrăţişări care să le arate că nu sunt singuri în durerea lor, oricât de mare ar fi ea.

Bucuria de a dărui bucurie! Copiii din centrele Protecţiei Copilului simt că vin Sărbătorile! FOTO

 evenimente DGASPC  Ştiri.Botoşani.Ro

Marţi după-amiază, a fost rândul copiilor interni în Centrul pentru Primirea Minorului în Regim de Urgenţă şi a micilor familii de la Centrul Maternal "Micuţ prinţ" să primească darul sufletului.

Cu poveşti de viaţă dureroase, ce includ abuzuri, neglijenţă, violenţă, agresiuni, băieţii şi fetele au putut să zâmbească fără griji şi să mai şteargă din amintirile cu care cresc. Un băiat palid şi cuminte a dăruit cu greu un zâmbet, ochii lui fiind mai tot timpul trişti şi îngrijoraţi, dar supraveghindu-l mai tot timpul pe fratele mai mic. Două fetiţe din zona Darabaniului, ce au fost salvate în acest an de la o viaţă cumplită. O adolescentă ce a trăit o dramă în familie şi care a prins bine mâna de ajutor ce i-a fost întinsă. Acum îşi vindecă sufletul cu afecţiunea de care are parte.

Artiştii "Atelierului de Teatru", format în majoritate din elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", au pregătit un spectacol plin de culoare, sunet şi râs, a cărui idee principală a fost aceea de a trăi- indiferent de necazuri, de negrul hainelor, de seriozitatea mai mult sau mai puţin impusă, de problemele pe care ni le creăm sau ne sunt create de alţii. Să trăim, să ne bucurăm de tot ce avem, chiar dacă acel "tot" e mic şi nesemnificativ.

Cei nouă copii de la CPMRU şi cele patru mămici cu copii de la Centrul Maternal s-au bucurat sincer de reprezentaţie, dar mai ales de darurile primite de la copiii din Atelier, daruri adunate în urma unei colecte publice- jucării de pluş mari sau mici, cărţi de citit, cărţi de colorat, dulciuri, fructe şi multe altele ce abia au fost cărate de elevi în incinta Centrului. Pentru prestaţia lor, însă, artiştii au fost răsplătiţi cu mere şi colăcei de către şeful Centrului, Camelia Brânduşa Popa.

Cum însă darurile au fost atât de multe, elevii- artişti au ajuns şi la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională, unde le-au pus în braţe tinerilor, beneficiari ai serviciilor de recuperare, alte cadouri minunate, alte prilejuri de bucurie.

Luni dimineaţă, sub semnul bucuriei s-a desfăşurat, la Centrul de Plasament "Prietenia" serbarea de Crăciun, susţinută de internii Complexului de Apartamente "Cireşarii" şi de fetele de la "Prietenia". Sub privirile conducerii DGASPC şi a şefilor de centre din judeţ precum şi a educatorilor şi instructorilor, copiii şi adolescenţii, 47 la număr, au colindat, au urat, au pus în scenă mici scenete, au făcut o demonstraţie de arte marţiale.

Mulţi copii care au participat şi la serbările anterioare şi care cresc frumos, de la an la an. Ca toţi copiii.
FOTO: Atelierul de Teatru la Micul Prinţ


FOTO: Atelierul de Teatru la CITO
FOTO: Serbare la "Prietenia" 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Se întâmplă tot la Botoşani: Satul cu o mie de suflete şi parc de peste un milion de lei

Sâmbătă, 19 August 2017
2500

Într-o localitate cu 1.322 de locuitori, după cum arată Recensământul din 2011, se va amenaja un parc. Este vorba de localitatea Bobuleşti, oraşul Ştefăneşti, acolo unde Primăria ...

Bătaie de joc la 112: echipaje plimbate la Vlăsineşti de un glumeţ încă neidentificat

Vineri, 18 August 2017
3944

Joi noapte, echipajele de urgenţă au fost puse pe drumuri de câţiva tineri, cel mai probabil din Vlăsineşti, care au alarmat operatorii de la serviciul 112 că o persoană are intenţii sin...

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

Vineri, 18 August 2017
797

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...