Cadouri pentru copii din familii defavorizate, din partea elevilor şi profesorilor de la Eminescu!- FOTO, VIDEO

Cu câteva zile înaintea Sărbătorii Crăciunului, faptele bune se împrăştie peste tot şi ajung şi la cei mai necăjiţi, care nu au forţa să zâmbească în fiecare zi.

Cadouri pentru copii din familii defavorizate, din partea elevilor şi profesorilor de la Eminescu!- FOTO, VIDEO

 eveniment Complexul de Servicii Comunitare  Ştiri.Botoşani.Ro

Bucuria pe care o simţi că faci o bucurie altui semen- acesta a fost sentimentul pe care l-au trăit cadrele didactice şi elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" luni, atunci când, cu mâinile lor, au pus în braţele unor copilaşi cadouri de Crăciun.

Asociaţia Tempustin, condusă de profesorul Loredana Botezatu, a pus la punct, pentru al doilea an consecutiv, cu sprijinul specialiştilor de la Complexul de Servicii Comunitare destinate Protecţiei Copilului, un moment de dăruire- şi nu doar material, destinat copiilor ce provin din familii cu o situaţia financiară precară şi care la un moment dat au fost în monitorizarea Protecţiei Copilului.

Asistenţii sociali şi psihologii care au lucrat cu aceste familii şi care le cunosc situaţia au făcut liste cu cazurile dificile şi le-au invitat la porţia de fericire. Cu câte doi, trei copilaşi, părinţii- mame singure, taţi singuri, au călcat cu emoţie pragul instituţiei, iar în urma lor, "spiriduşii" Moşului Crăciun, elevii şi profesorii, au purtat zeci de copii cu cadouri, etichetate pe vârste şi genuri.

Cuvântul explicativ al profesorului Loredana Botezatu a adus lacrimi atât în ochii copiilor, cât şi ai părinţilor şi ai celor care s-au ocupat de colectarea cadourilor. După ce fiecare copilaş şi-a primit darul, cadrele didactice au susţinut un mic recital de colinde, apreciat de toată lumea. Întâlnirea s-a încheiat tot în lacrimi, de bucurie, precum şi în urările Feliciei Mihai, şeful Complexului, care a stabilit rezoluţiile pe 2017- fericire, erudiţie, sănătate, dezvoltarea spirituală, bunătate- în total 14 dorinţe de a fi mai buni.
 










 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare