Zeci de posturi suplimentare cerute la Protecția Copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani a solicitat suplimentarea organigramei cu peste 90 de posturi.

Zeci de posturi suplimentare cerute la Protecția Copilului

Mai exact este vorba de 92 de posturi, dintre care două sunt funcții publice, iar restul posturi de natură contractuală.

Această solicitare de creștere a numărului de posturi vine ca urmare a reorganizării anumitor servicii, fie din cauza lipsei de personal de pe unele zone.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că posturile în plus cerute de DGASPC vor fi scoase la concurs când va exista și finanțare pentru acestea, speranțele fiind într-o rectificare bugetară.

"Este o adresă venită în care se menționează să fie paritate între numărul de copii și personalul angajat dar dat fiind bugetul din acest an cu majorările de salariu vom mai amâna un pic chestiunea aceasta până ce lucrurile se vor reglementa. Dacă este o reglementare de la centru nu trebuie să facem noi analize. Dacă rectificarea va fi corespunzătoare cu ceea ce se dorește acolo, se vor face suplimentări de posturi", a precizat Costică Macaleți.

 

 

Spune-ne opinia ta