Bărbatul împușcat de către un polițist nu se va mai putea apropia de fiul său, pe care îl atacase cu un cuțit

Bărbatul împușcat de către un polițist nu se va mai putea apropia de fiul său, pe care îl atacase cu un cuțit

Bărbatul în vârstă de 58 de ani, din oraşul Flămânzi, care a fost împușcat în picior de către un polițist, în seara zilei de joi, nu se va mai putea apropia de fiul său, în vârstă de 18 ani, pe care l-a atacat, anterior, cu un cuțit. Decizia a fost emisă vineri, 13 decembrie a.c., de Tribunalul din Botoșani, la solicitarea tânărului agresat, făcută în aceeași zi.

Bărbatul inculpat a declanșat un conflict spontan în familie, afându-se în stare de ebrietate, pe fondul căruia și-a atacat propriul fiu cu un cuțit. Tânărul a suferit mai multe leziuni la nivelul gâtului, ulterior apelând la 112, pentru a solicita sprijinul polițiștilor.

La sosirea forțelor de ordine, săteanul s-a dotat cu un topor și a încercat să lovească cadrele polițienești. Unul dintre agenți l-a somat, prin tragerea a trei focuri de armă, să înceteze acțiunea. Cum agresorul nu s-a conformat, agentul s-a văzut nevoit să îl împuște în picior.

Atât tânărul atacat, Dumitru C., cât și tatăl acestuia, ambii având același nume, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, bărbatul împușcat fiind apoi transferat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Începând de vineri, atacatorul nu se va putea apropia la mai mult de 50 de metri de fiul său, până la o eventuală modificare a deciziei instanței. Până atunci, pentru siguranța tânărului va funcționa ordinul de protecție.

Detalii despre acest caz, în link-urile de mai jos:

http://stiri.botosani.ro/stiri/eveniment/un-barbat-din-flamanzi-a-fost-impuscat-in-picior-dupa-ce-a-atacat-un-echipaj-de-politie-cu-toporul.html

http://stiri.botosani.ro/stiri/eveniment/barbatul-din-flamanzi-impuscat-de-catre-un-politist-transferat-la-iasi-prezinta-un-risc-functional-extrem-de-important.html