Un bărbat din Flămânzi a fost împușcat în picior, după ce a atacat un echipaj de poliție cu toporul

Un bărbat din Flămânzi a fost împușcat în picior, după ce a atacat un echipaj de poliție cu toporul

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din oraşul Flămânzi, județul Botoșani, a fost împușcat de către un polițist, joi seară, după ce a încercat să lovească oamenii legii cu un topor. Polițiștii fuseseră solicitați la domiciliulul bărbatului, situat pe strada Nicolae Bălcescu, pentru a aplana un conflict izbucnit între acesta și fiul său.

În timpul scandalului, D. C. l-a lovit cu un cuțit pe fiul său, în vârstă de 18 ani, apoi a încercat să se ascundă în curțile vecine, știind că polițiștii au fost alertați, prin apel la 112, efectuat în jurul orei 20:00, de către tânărul rănit. Între timp, însă, aflându-se în stare de ebrietate, s-a dotat cu un topor, iar la sosirea forțelor de ordine s-a întors la domiciliu. Numai că flămânzeanul a încercat să lovească polițiștii, aceștia din urmă somându-l să înceteze acțiunea, trăgând trei focuri de armă vertical.

”Unul dintre agenți a executat trei focuri de avertisment, în plan vertical, și l-a somat pe bărbat să înceteze acțiunea. Întrucat acesta nu s-a conformat, continuând să îi amenințe pe polițiști, a fost efectuat un foc către atacator, rănindu-l la picior”, a declarat inspectorul Maria Carp, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Botoșani.

La fața locului a fost direcționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, care a preluat bărbatul în dublă ipostază, de victimă și agresor. Pe drum, acesta a fost transferat pe echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD solicitat în acest caz, întrucât starea sa fizică era critică. Odată ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, bărbatul a fost internat pe secția de Chirurgie și băgat direct în sala de operații.

Pe numele botoșăneanului s-a deschis dosar penal pentru tentativă de omor, dar și pentru ultraj, care va fi soluționat de către procurorii din cadrul Parchetului.

 

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Toate voturile nule pentru alegerea primarului și CL vor fi renumărate

Miercuri, 30 Septembrie 2020
960

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) din Botoșani a respins, miercuri, o contestație PNL și una a PSD, hotărând renumărarea tuturor voturilor nule, exprimate în secți...

Elev de 15 ani din județ, înjunghiat de un coleg de liceu

Miercuri, 30 Septembrie 2020
931

Un adolescent în vârstă de 15 ani a ajuns la spital în stare gravă. după ce a fost înjunghiat de către un coleg de liceu. Totul s-a petrecut miercuri după-amiază, &i...

Apartament de stat închis, după ce toți beneficiarii au fost diagnosticați cu Covid-19

Miercuri, 30 Septembrie 2020
1079

Un apartament de plasament din municipiul Dorohoi a fost închis, după ce toți cei cinci beneficiari au fost diagnosticați cu virusul Covid-19 și internați în spital. Testarea copiilor...