Un bărbat din Flămânzi a fost împușcat în picior, după ce a atacat un echipaj de poliție cu toporul

Un bărbat din Flămânzi a fost împușcat în picior, după ce a atacat un echipaj de poliție cu toporul

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din oraşul Flămânzi, județul Botoșani, a fost împușcat de către un polițist, joi seară, după ce a încercat să lovească oamenii legii cu un topor. Polițiștii fuseseră solicitați la domiciliulul bărbatului, situat pe strada Nicolae Bălcescu, pentru a aplana un conflict izbucnit între acesta și fiul său.

În timpul scandalului, D. C. l-a lovit cu un cuțit pe fiul său, în vârstă de 18 ani, apoi a încercat să se ascundă în curțile vecine, știind că polițiștii au fost alertați, prin apel la 112, efectuat în jurul orei 20:00, de către tânărul rănit. Între timp, însă, aflându-se în stare de ebrietate, s-a dotat cu un topor, iar la sosirea forțelor de ordine s-a întors la domiciliu. Numai că flămânzeanul a încercat să lovească polițiștii, aceștia din urmă somându-l să înceteze acțiunea, trăgând trei focuri de armă vertical.

”Unul dintre agenți a executat trei focuri de avertisment, în plan vertical, și l-a somat pe bărbat să înceteze acțiunea. Întrucat acesta nu s-a conformat, continuând să îi amenințe pe polițiști, a fost efectuat un foc către atacator, rănindu-l la picior”, a declarat inspectorul Maria Carp, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Botoșani.

La fața locului a fost direcționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, care a preluat bărbatul în dublă ipostază, de victimă și agresor. Pe drum, acesta a fost transferat pe echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD solicitat în acest caz, întrucât starea sa fizică era critică. Odată ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, bărbatul a fost internat pe secția de Chirurgie și băgat direct în sala de operații.

Pe numele botoșăneanului s-a deschis dosar penal pentru tentativă de omor, dar și pentru ultraj, care va fi soluționat de către procurorii din cadrul Parchetului.