Zeci de botoșăneni operați la Compartimentul de Neurochirurgie, de la Mavromati. Cel mai în vârstă pacient are 93 de ani

Zeci de botoșăneni operați la Compartimentul de Neurochirurgie, de la Mavromati. Cel mai în vârstă pacient are 93 de ani

În cele câteva luni de la deschiderea Compartimentului de Neurochirurgie de la Spitalul Județean Mavromati, zeci de botoșăneni au fost tratați după ce au fost supuși unor investigații chirurgicale.

Toate operațiile au fost făcute de medicul Petre Kiss, care este de altfel și singurul medic care activează deocamdată în cadrul acestui compartiment.

Cel mai în vârstă pacient operat are 93 de ani, acesta prezentând un hematom subdural. La Compartimentul de Neurochirurgie a ajuns și o fetiță în vârstă de 6 ani, care avea o tumoră cerebrală. Întrucât în cazul acesteia operația era mai complexă, iar la Botoșani nu există încă aparatura necesară, copila a fost transferată la Cluj, unde intervenția chirurgicală a fost efectuată de dr. Kiss.

"De la înființarea Compartimentului de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean s-au efectuat un număr de 70 de intervenții chirurgicale. Patologia cea mai frecventă a fost hernia de disc, traumatologia în urgențe și tumorile neurologice", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Botoșani.

Deschiderea unui Compartiment de Neurochirurgie la Botoșani a scutit pacienții de drumuri și spitalizări în unități din alte județe. 

 

 

Spune-ne opinia ta