Urgenţele din Spitalul Judeţean, propuse pentru extindere şi modernizare. "Numărul pacienţilor a crescut cu peste 30%"

Capacitatea unităţilor de urgenţă din judeţ- Unitatea de Primiri Urgenţe şi Compartimentul de Primiri Urgenţe- Pediatrie- nu mai face faţă numărului mare de pacienţi, iar situaţia ar putea fi soluţionată graţie unui proiect de modernizare şi extindere a celor două locaţii.

Urgenţele din Spitalul Judeţean, propuse pentru extindere şi modernizare. "Numărul pacienţilor a crescut cu peste 30%"

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Unitatea de Primire a Urgenţelor şi Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Secţiei de Pediatrie sunt considerate eligibile, alături de alte 36 de unităţi sanitare din ţară, într-un proiect ce vizează reabilitarea/ modernizarea/ extinderea sau dotarea infrastructurii de unităţi de primiri urgenţe. (documentul aici:)

Proiectul "Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă" va fi implementat de Ministerul Sănătăţii, urmând procedura de selecţie a unităţilor beneficiare.

Printre criteriile care au dus la selectarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati au fost
-existența unor unități funcționale de urgență formate dintr-un spital clinic de urgență și un spital de pediatrie
-existența unor componente de interes strategic a rețelelor regionale de unități spitalicești de urgență formate din spitale județene de urgență și spitale de pediatrie
-numărul de prezentări în UPU pe an calendaristic (2015, 2016).

"Având în vedere faptul că toți indicatorii de morbiditate și mortalitate infantilă și pediatrică plasează România pe cea mai nefavorabilă poziție între statele membre ale Uniunii Europene la acest capitol, precum și faptul că patologia pediatrică specifică, precum și diferențele anatomice, fiziologice și farmacologice între copii și adulți presupun dotarea cu materiale, echipamente speciale precum și de personal specializat în scopul managementului corect și sigur al acestor pacienți, s-a decis acordarea unei atenții particulare acestor structuri", justifică reprezentanţii Ministerului Sănătăţii necesitatea acestui proiect.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Corneliu Mihai, prezent la întâlnirea cu ministrul sănătăţii, Florian Bodog, spune că proiectul vizează, pe Botoşani, ambele locaţţii: UPU şi CPU.

Directorul medical, Angela Ţurcanu, susţine că un astfel de proiect este mai mult decât necesar. "Numărul de prezentări în Urgenţă a crescut cu peste 30% faţă de anul trecut şi avem nevoie de spaţiu. Proiectul vizează extinderea şi modernizarea structurii de urgenţă", declară medicul Angela Ţurcanu.

 

Spune-ne opinia ta