Spitalul Judeţean a scăpat de datorii, spune managerul Corneliu Mihai. Cu ce preţ?

Peste patru milioane de lei s-au împărţit personalului medical şi ne-medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati cu ocazia majorărilor salariale din ultima jumătate de an.

Spitalul Judeţean a scăpat de datorii, spune managerul Corneliu Mihai. Cu ce preţ?

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Sumele sunt suportate de la bugetul de stat şi nu afectează sub nicio formă fondurile unităţii sanitare, după cum spune managerul Corneliu Mihai.

"La Ordonanţa 35 avem o creştere de 1,63 milioane de lei, vreo 560.000 de lei la Ordonanţa 43, iar la ultima majorare salarială avem un plus de peste 2 milioane", spune Corneliu Mihai.

Potrivit managerului, spitalul nu are în prezent niciun fel de datorii sau arierate, în condiţiile în care în 2014, valoarea acestora ajungea la 17,5 milioane de lei.

"S-au luat măsuri de reducere a unor cheltuieli şi prin creşterea veniturilor prin realizarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. Noi am realizat contractul în proporţie de 99%, deci am luat toţi banii de la Casă, am beneficiat de o finanţare mai bună de la Casă în ultimii doi ani, în special pe spitalizarea continuă- în jur de 800.000 de lei pe lună. Banii ăştia sunt bineveniţi pentru noi, vom avea excedent bugetar lună de lună", spune managerul Corneliu Mihai.

Deloc de neglijat însă a fost şi sprijinul guvernului din 2015 în urma căruia parte din creanţe au fost achitate plus tăierea unor cheltuieli care în opinia conducerii spitalului erau de natură să consume fără rezultat din buget.

În altă ordine de idei, spitalul beneficiază de un sprijin financiar prin Asociaţia "Prietenii Spitalului", care colectează 2% din impozitul pe venit al celor care îl donează. Medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului, spune că se aşteaptă ca şi în acest an unitatea să primească o sumă semnificativă din acea cotă de impozit.

"În cursul anului 2016 s-au achiziţionat diferite lucruri penru secţii, printre care un lavoar cu apă pentru spălarea chirurgicală la Secţia de Pediatrie, un termostat în cadrul Secţiei de Obstetrică- Ginecologie, s-au achiziţionat multe obiecte în special în cadrul Secţiei Neurochirurgie, dat fiind că cei mai mulţi bani primiţi anul trecut prin Asociaţie au fost cu dedicaţie pentru Secţia Neurochirurgie", explică Ştefan Bercea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Bătaie de joc la 112: echipaje plimbate la Vlăsineşti de un glumeţ încă neidentificat

astăzi, 21:20
588

Joi noapte, echipajele de urgenţă au fost puse pe drumuri de câţiva tineri, cel mai probabil din Vlăsineşti, care au alarmat operatorii de la serviciul 112 că o persoană are intenţii sin...

Bugetul de investiţii al Spitalului Judeţean, cheltuit pe lucrări cerute de pacienţi şi autorităţi

astăzi, 08:37
624

Mare parte din fondurile rezervate pentru achiziţii de instrumentar şi tehnică medicală a fost folosită pentru remedierea deficienţelor depistate la un control al Inspecţiei Sanitare la Secţia...

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Marţi, 15 August 2017
674

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016."Unitatea administr...