Spitalul Judeţean a scăpat de datorii, spune managerul Corneliu Mihai. Cu ce preţ?

Peste patru milioane de lei s-au împărţit personalului medical şi ne-medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati cu ocazia majorărilor salariale din ultima jumătate de an.

Spitalul Judeţean a scăpat de datorii, spune managerul Corneliu Mihai. Cu ce preţ?

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Sumele sunt suportate de la bugetul de stat şi nu afectează sub nicio formă fondurile unităţii sanitare, după cum spune managerul Corneliu Mihai.

"La Ordonanţa 35 avem o creştere de 1,63 milioane de lei, vreo 560.000 de lei la Ordonanţa 43, iar la ultima majorare salarială avem un plus de peste 2 milioane", spune Corneliu Mihai.

Potrivit managerului, spitalul nu are în prezent niciun fel de datorii sau arierate, în condiţiile în care în 2014, valoarea acestora ajungea la 17,5 milioane de lei.

"S-au luat măsuri de reducere a unor cheltuieli şi prin creşterea veniturilor prin realizarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. Noi am realizat contractul în proporţie de 99%, deci am luat toţi banii de la Casă, am beneficiat de o finanţare mai bună de la Casă în ultimii doi ani, în special pe spitalizarea continuă- în jur de 800.000 de lei pe lună. Banii ăştia sunt bineveniţi pentru noi, vom avea excedent bugetar lună de lună", spune managerul Corneliu Mihai.

Deloc de neglijat însă a fost şi sprijinul guvernului din 2015 în urma căruia parte din creanţe au fost achitate plus tăierea unor cheltuieli care în opinia conducerii spitalului erau de natură să consume fără rezultat din buget.

În altă ordine de idei, spitalul beneficiază de un sprijin financiar prin Asociaţia "Prietenii Spitalului", care colectează 2% din impozitul pe venit al celor care îl donează. Medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului, spune că se aşteaptă ca şi în acest an unitatea să primească o sumă semnificativă din acea cotă de impozit.

"În cursul anului 2016 s-au achiziţionat diferite lucruri penru secţii, printre care un lavoar cu apă pentru spălarea chirurgicală la Secţia de Pediatrie, un termostat în cadrul Secţiei de Obstetrică- Ginecologie, s-au achiziţionat multe obiecte în special în cadrul Secţiei Neurochirurgie, dat fiind că cei mai mulţi bani primiţi anul trecut prin Asociaţie au fost cu dedicaţie pentru Secţia Neurochirurgie", explică Ştefan Bercea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
4819

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1507

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
4284

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...