Revolta unui botoșănean internat la Spitalul Mavromati: "Mi-a zis medicul că se cumpără toate". Ce spun reprezentanții unității!

Revolta unui botoșănean internat la Spitalul Mavromati: "Mi-a zis medicul că se cumpără toate". Ce spun reprezentanții unității!

Contribuie lună de lună la sistemul de asigurări de sănătate, dar în momentul în care ajung pe patul de spital trebuie să scoată bani din buzunar pentru a-și cumpăra medicamentele necesare vindecării sau care le asigură supraviețuirea.

Este o situație semnalată de multe ori de către pacienți care au fost tratați în Spitalul Județean Mavromati. Cu  astfel de problemă s-a confruntat de curând un botoșănean care a fost internat pe una dintre secțiile spitalului. Într-un mail transmis redacției Stiri.Botosani.ro, bărbatul a spus că a fost nevoit să cumpere până și vitamina B pentru că nu exista în farmacia unității spitalicești.

"Sufar de scleroza multipla si de curand am fost internat in Spitalul Mavromati Botosani. Din pacate, a trebuit sa-mi cumpar medicatia, solu-medrol, ca mi-a zis medicul ca aici se cumpara toate. Nici vitamina B nu era in farmacie. Noroc ca am reusit sa-mi cumpar, ca altfel boala mea incurabila se agrava. Ma intreb, conducerea spitalului nu poate aduce macar o vitamina in farmacia spitalului? In 2015 a trebuit sa cumpar medicatia, ma gandeam ca s-a schimbat ceva dar a devenit mai rau", a relatat botoșăneanul.

Ca de fiecară dată când le-a fost adusă în atenție o astfel de situație, reprezentanții Spitalului Județean Mavromati susțin că există medicamente în farmacia spitalului, dar uneori pot apărea unele sincope în aprovizionare. 

"În acest moment în farmacie există vitamina B. La nivelul unei secții pot fi situații punctuale când lipsește un anumit medicament din spital. În aceste situații, medicul curant are obligația să întocmească un referat de necesitate prin care să solicite respectivul medicament către conducerea spitalului. Medicația la nivelul spitalului este adusă în baza unui plan anual de medicamente stabilit și care se întocmește în baza referatelor medicilor de pe secție dacă un anumit medicament nu este prins în planul anual de medicamanete, iar pacientul vine de acasă cu un anumit medicament și noi nu îl avem prins în planul anual singura soluție prin care se poate aduce este să solicite medicul curant acel medicament în baza unui referat de necesitate", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Gropile de lângă linia de tramvai, pasate dintr-o parte în alta. "Sunt foarte mulţi filozofi..."

astăzi, 08:30
245

Circulaţia pe strada Primăverii din municipiul Botoşani, stradă reabilitată de curând, continuă să le dea mari bătăi de cap şoferilor. Deşi partea carosabilă a fost modernizată şi ...

Sute de operații laparoscopice efectuate la Spitalul Mavromati. Cel mai în vârstă pacient a avut 102 ani - FOTO

Miercuri, 29 Martie 2017
966

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Mavromati, în cursul anului 2016 pe Secția chirurgie generală au fost efectuate aproximativ 600 de operații laparoscopic.Media de vâr...

Bugetul local al municipiului Botoșani: Peste 50 la sută merge pe salarii, sumă infimă pentru investiții!

Miercuri, 29 Martie 2017
391

Proiectul de buget pentru anul 2017 al municipiului Botoșani a fost definitivat de șefii din Primărie și acesta urmează a fi supus dezbaterii și aprobării în ședința de Consiliu Local d...