Revolta unui botoșănean internat la Spitalul Mavromati: "Mi-a zis medicul că se cumpără toate". Ce spun reprezentanții unității!

Revolta unui botoșănean internat la Spitalul Mavromati: "Mi-a zis medicul că se cumpără toate". Ce spun reprezentanții unității!

Contribuie lună de lună la sistemul de asigurări de sănătate, dar în momentul în care ajung pe patul de spital trebuie să scoată bani din buzunar pentru a-și cumpăra medicamentele necesare vindecării sau care le asigură supraviețuirea.

Este o situație semnalată de multe ori de către pacienți care au fost tratați în Spitalul Județean Mavromati. Cu  astfel de problemă s-a confruntat de curând un botoșănean care a fost internat pe una dintre secțiile spitalului. Într-un mail transmis redacției Stiri.Botosani.ro, bărbatul a spus că a fost nevoit să cumpere până și vitamina B pentru că nu exista în farmacia unității spitalicești.

"Sufar de scleroza multipla si de curand am fost internat in Spitalul Mavromati Botosani. Din pacate, a trebuit sa-mi cumpar medicatia, solu-medrol, ca mi-a zis medicul ca aici se cumpara toate. Nici vitamina B nu era in farmacie. Noroc ca am reusit sa-mi cumpar, ca altfel boala mea incurabila se agrava. Ma intreb, conducerea spitalului nu poate aduce macar o vitamina in farmacia spitalului? In 2015 a trebuit sa cumpar medicatia, ma gandeam ca s-a schimbat ceva dar a devenit mai rau", a relatat botoșăneanul.

Ca de fiecară dată când le-a fost adusă în atenție o astfel de situație, reprezentanții Spitalului Județean Mavromati susțin că există medicamente în farmacia spitalului, dar uneori pot apărea unele sincope în aprovizionare. 

"În acest moment în farmacie există vitamina B. La nivelul unei secții pot fi situații punctuale când lipsește un anumit medicament din spital. În aceste situații, medicul curant are obligația să întocmească un referat de necesitate prin care să solicite respectivul medicament către conducerea spitalului. Medicația la nivelul spitalului este adusă în baza unui plan anual de medicamente stabilit și care se întocmește în baza referatelor medicilor de pe secție dacă un anumit medicament nu este prins în planul anual de medicamanete, iar pacientul vine de acasă cu un anumit medicament și noi nu îl avem prins în planul anual singura soluție prin care se poate aduce este să solicite medicul curant acel medicament în baza unui referat de necesitate", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

astăzi, 12:29
507

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1528

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6526

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...