Remedii pentru a scăpa de răceală și gripă

Remedii pentru a scăpa de răceală și gripă

Raceala si gripa prezinta multe simptome asemanatoare, dar sunt afectiuni diferite. Raceala este cauzata de peste 200 de virusuri, gripa autentica este cauzata de virusul gripal.

Raceala este, in general, usoara, pe cand gripa are manifestari mult mai pronuntate. In gripa, toate simptomele sunt mult mai accentuate decat in raceala comuna, cu o exceptie: congestia nazala este mai severa in raceala comuna, ne spune sfatulmedicului.ro.

O alta diferenta semnificativa intre cele doua afectiuni se refera la debutul bolii. Astfel, in raceala, simptomele apar progresiv, debutul fiind mai lent, cu stari de oboseala, stranut, tuse si nas infundat.

Gripa debuteaza brusc si violent, cu febra mare, insotita de slabiciune si oboseala, tuse uscata, frisoane, dureri musculare, dureri puternice de cap, dureri oculare si rosu in gat. Febra poate dura intre 3-5 zile.

Principalele remedii de ajutor

• Macesele sunt cea mai importanta sursa de vitamina C. O lingurita de macese pe zi, pentru prevenirea gripei, sau doua-trei lingurite de pulbere de macese se administreaza persoanelor bolnave.

• Tinctura de propolis si echinaceea, alte tratamente naturiste pentru raceala si gripa. Tinctura de propolis se consuma cate o lingurita dimineata si seara, cu putin ceai, in timp ce echinaceea se foloseste sub forma de extract, tinctura sau comprimate.

Se administreaza inca de la debutul gripei si pana la ultimul stadiu al ei.

• Un tratament neconventional pentru febra este si o baie cu apa calduta, iar inhalatiile cu aburii de la dus au efect de decongestie nazala.

• Mierea de albine are calitati nutritive excelente si, in urma studiilor, s-a demonstrat ca prezinta si multiple actiuni terapeutice. Este recomandata pentru profilaxia infectiilor respiratorii, datorita efectului hranitor, stimulant imunitar si antimicrobian.

• Fructele de catina sunt o sursa bogata de vitamina A, vitamina E, carotenoizi si flavonoizi. Catina contine si cantitati mari de vitamina C, vitaminele grupul B, K, F si P, acizi grasi esentiali si fitosteroli, zaharuri, acizi organici, pectine, flavonoide, proteine si saruri minerale: fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu si fier.

Fructele de catina se recomanda pentru prevenirea si tratarea infectiilor respiratorii, prin intarirea capacitatii de aparare si sustinerea proceselor biologice normale.

Se folosesc fructele conservate natural in miere sau sub forma de ceai, uleiul de catina sau maceratele glicerinice din mladite de catina.

• Propolis. Are efecte terapeutice extraordinare imunostimulante, antioxidante, antiinflamatoare, antipiretice, antibacteriene, antimicotice, antiparazitare, hepatoprotectoare, cicatrizante si antispastice.

Pentru intarirea imunitatii, dar si in cazul afectiunilor respiratorii, este indicata o cura compusa din tinctura de propolis.

• Echinaceea are proprietati antivirale si este folosita atat in preventia, cat si in tratarea virozelor.

• Supa de pui este un preparat culinar recomandat in viroze, deoarece contine proteine, care sunt importante pentru intarirea imunitatii, hranind si hidratand organismul. Adaugarea de usturoi, piper sau ghimbir aduce beneficii antivirale, antiinflamatorii si decongestionante.

• Extractul de iedera are si efecte antiinflamatoare si antispastice, relaxeaza musculatura bronsica si calmeaza tusea convulsiva. Se administreaza sub forma de sirop sau tinctura.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...