Pacienți purtați pe drumuri pentru investigații
BOTOSANI

Tomograful de la cel mai mare spital din județul Botoșanie este defect de aproape două luni și, din păcate, nu va fi funcțional prea curând.

Pacienți purtați pe drumuri pentru investigații

Pacienții internați la Spitalul Județean Mavromati care au nevoie de investigații la computerul tomograf sunt duși în afara unității spitalicești pentru realizarea acestora. Nici până la această dată, computerul tomograf de la cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoșani nu a fost reparat, aparatul defectându-se la începutul lunii noiembrie.

Reprezentanții Spitalului Mavromati susțin că au declanșat procedura pentru achiziția, prin licitație, a tubului care s-a defectat și care trebuie înlocuit, în data de 29 decembrie urmând a avea loc deschiderea ofertelor.

Până atunci, pacienții sunt duși pentru investigații la o firmă cu care spitalul a încheiat contract, iar în cazul urgențelor pacienții sunt duși la Suceava.

"Estimăm ca până la sfârșitul lunii ianuarie tomograful să fie pus iar în funcțiune. Până atunci, vom efectua investigații conform contractului încheiat cu firma LuxRo. Valoarea contractului este de 50.000 de lei", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Pentru reparația tomografului sunt necesari aproximativ 40.000 de lei, bani care vor fi suportați din bugetul spitalului. Nu este pentru prima dată când acest aparat se defectează.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Sens giratoriu definitiv pe Bulevardul George Enescu

astăzi, 13:34
670

Decizia autorităţilor de a amenaja un sens giratoriu pe Bulevardul George Enescu, la intersecţia cu strada Bucovina, s-a dovedit a fi una bună, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Botosan...

Trecere de pietoni înfiinţată la cererea mai multor părinţi

astăzi, 13:14
930

O altă decizie luată, marţi, de Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani a fost aceea de a se amenaja o nouă trecere de pietoni pe una dintre arterele din ora...

Oprirea interzisă pe o porţiune de pe o stradă din municipiul Botoşani

astăzi, 13:00
724

Membrii Comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani au decis, în cadrul şedinţei de marţi, montarea unui indicator cu Oprirea interzisă pe o porţiune din ...