Pacienți purtați pe drumuri pentru investigații
BOTOSANI

Tomograful de la cel mai mare spital din județul Botoșanie este defect de aproape două luni și, din păcate, nu va fi funcțional prea curând.

Pacienți purtați pe drumuri pentru investigații

Pacienții internați la Spitalul Județean Mavromati care au nevoie de investigații la computerul tomograf sunt duși în afara unității spitalicești pentru realizarea acestora. Nici până la această dată, computerul tomograf de la cea mai mare unitate spitalicească din județul Botoșani nu a fost reparat, aparatul defectându-se la începutul lunii noiembrie.

Reprezentanții Spitalului Mavromati susțin că au declanșat procedura pentru achiziția, prin licitație, a tubului care s-a defectat și care trebuie înlocuit, în data de 29 decembrie urmând a avea loc deschiderea ofertelor.

Până atunci, pacienții sunt duși pentru investigații la o firmă cu care spitalul a încheiat contract, iar în cazul urgențelor pacienții sunt duși la Suceava.

"Estimăm ca până la sfârșitul lunii ianuarie tomograful să fie pus iar în funcțiune. Până atunci, vom efectua investigații conform contractului încheiat cu firma LuxRo. Valoarea contractului este de 50.000 de lei", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Pentru reparația tomografului sunt necesari aproximativ 40.000 de lei, bani care vor fi suportați din bugetul spitalului. Nu este pentru prima dată când acest aparat se defectează.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1316

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
688

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1071

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....