Mai mulţi bani alocaţi judeţului pentru asistenţa medicală! Plusuri importante la investigaţii medicale

Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani se află în plină perioadă de contractare a serviciilor medicale pe care le oferă furnizorii din judeţ şi nu numai. Îmbucurător, spun şefii Casei, este faptul că, spre deosebire de anul trecut, în acest an sumele alocate pe specialităţi medicale sunt mai mari.

Mai mulţi bani alocaţi judeţului pentru asistenţa medicală! Plusuri importante la investigaţii medicale

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

De exemplu, la capitolul medicină primară, diferenţa faţă de anul trecut înseamnă un plus de 2,6 milioane de lei, iar la centrele de permanenţă, diferenţa depăşeşte 200.000 de lei. Pentru capitolul clinic, CAS Botoşani a primit în plus 453.000 de lei, iar pentru paraclinic- adică investigaţii medicale-, diferenţa este de 1,34 de milioane de lei.

Spitalele vor împărţi 8,8 milioane de lei, iar cel mai mare spital din judeţ, Mavromati, va putea contracta mai mulţi bani datorită faptului că a crescut indicele de complexitate a cazului. Serviciile medicale oferite de furnizorii de servicii stomatologice beneficiază în acest an de un plus la finanţare de 122.000 de lei, iar serviciile de recuperare de un plus de 132.000 de lei.

"Bugetul pe anul acesta e mai mare decât anul trecut, avem mai mulţi bani. Considerăm că asistenţa medicală în judeţul Botoşani are toate premisele să se desfăşoare în condiţii optime din punctul de vedere al finanţării. La laboratoare, de exemplu, avem un buget mai mare cu câte 100.000 de lei pe lună şi sperăm că astfel că se mai rezolve problema listelor de aşteptare pentru analize", spune Carmen Nicolau, preşedintele director interimar al CJAS Botoşani.

Potrivit oficialului, furnizorii care erau deja în contract vor încheia acte adiţionale, valabile până la 31 decembrie 2017, deoarece contractul- cadru este valabil pentru anii 2016- 2017, iar furnizorii noi vor încheia contracte cu valabilitate de la 1 aprilie până la 31 decembrie 2017.

 

Spune-ne opinia ta