Intervenţii chirurgicale efectuate în Compartimentul de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean

Peste o sută de pacienţi au beneficiat de îngrijiri medicale în Compartimentul de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati de la începutul acestui an. Pentru unii dintre ei, medicul specialist a decis transferul în clinica de specialitate din Iaşi.

Intervenţii chirurgicale efectuate în Compartimentul de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean

De la începutul acestui an, 106 pacienţi au fost internaţi în Compartimentul de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Din totalul pacienţilor internaţi în spital, au fost redirecţionate către Spitalul Clinic de Urgenţă "Dr. N. Oblu" din Iaşi patru cazuri. În plus, din Unitatea de Primire a Urgenţelor au fost redirecţionaţi, fără a fi internaţi în spital în urma consultului, 71 de pacienţi.

"Cred că transferul a fost datorat complexităţii cazurilor. Într-un spital se poate interveni în funcţie de complexitatea unui caz, dacă depăşeşte competenţele sau nu există dotarea necesară în cadrul spitalului este recomandat ca acel caz să fie redirecţionat către o clinică de specialitate. Aşa se întâmplă în toate specilităţile. De exemplu, pe Cardiologie tot ce înseamnă stentare se face la Iaşi. Clinica de la Iaşi primeşte toate cazurile care nu pot fi rezolvate la Botoşani- în sensul că poţi să operezi dar e nevoie de doi medici. În schimb, dacă este o afecţiune ce poate fi ameliorată, tratată în Compartimentul de Neurochirurgie, se internează la noi", spune medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului.

Cele 36 de intervenţii chirurgicale efectuate de medicul neurochirur Petre Attila Kiss au fost în majoritate hernii, dar şi ablaţii tumorale cerebrale, îndepărtarea de corpi străini, decompresia măduvei în zona lombară.

 

Spune-ne opinia ta