Gravidele ar putea beneficia de consultatii si analize gratuite

Gravidele ar putea beneficia de consultatii si analize gratuite

   Foto: medicinainformativa.ro

Femeile insarcinate ar putea beneficia de consultatii si analize gratuite in timpul sarcinii, daca proiectul de lege depus de deputatul Tudor Ciuhodaru (PSD) va fi aprobat de Camera Deputatilor.

Acesta a trecut deja de Comisia de Sanatate si va ajunge la Camera Deputatilor, arata chiar Tudor Ciuhodaru pe Facebook.

Deputatul prezinta si cateva dintre argumentele pentru care acest proiect ar trebui sa devina lege: "Mortalitatea infantila din prima zi de viata e similara celei din Togo sau Samoa" sau "Se ajunge la situatia in care viitoarele mame trebuie sa plateasca multe din serviciile medicale, iar cheltuielile pot ajunge chiar peste sase salarii minime pe economie".

Nu in ultimul rand, mai scrie deputatul pe Facebook, "doua din trei gravide nu se prezinta niciodata la medic pentru ca nu dispun de sumele necesare", iar "modelul actual de fertilitate arata o scadere de un copil pentru fiecare romanca, iar tot mai multe femei in special salariate amana aducerea pe lume a unui copil din considerente economice". Astfel, Romania a ajuns la un minim istoric de doar 195.000 de nou-nascuti anual.

"Acest proiect de lege corecteaza macar o parte din aceste consecinte nefaste si introduce intr-adevar politici demografice in cadrul unui program national de stimulare a natalitatii si de corectie a sanatatii reproducerii.

Proiectul a fost elaborat dupa modelul din Marea Britanie, care a introdus aceste gratuitati inca din 1948 in National Health Service, realizand una din cele mai mici mortalitati infantile din lume", mai afirma Ciuhodaru.

Populatia Romaniei a continuat declinul din cauze demografice, pierzand in luna februarie a acestui an 9.693 locuitori - echivalentul a trei comune medii din tara -, cu 17% mai multi decat in a doua luna a anului trecut, ca urmare a scaderii natalitatii si a cresterii mortalitatii, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica (INS), informeaza News.ro.

In intregul an 2016, in Romania au murit 1.381 copii cu varsta sub un an, mai arata raportul INS.

Expertii se asteapta la o adancire a declinului demografic al Romaniei in deceniile urmatoare. Astfel, populatia Romaniei va ajunge la 14,5 milioane locuitori in anul 2050, potrivit unui raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), publicat in iulie 2015. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...