După ce a făcut vâlvă cu propunerea despre medici, Raed Arafat vine cu explicații!

După ce a făcut vâlvă cu propunerea despre medici, Raed Arafat vine cu explicații!

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, vine cu explicatii, dupa ce o propunere pe care a facut-o recent a facut valva in presa, dar si in randul cadrelor medicale. Arafat sustine ca ar fi necesara o delimitare a sectorului privat de cel public si stabilirea unor reguli clare, care sa duca chiar la interdictia de a lucra simultan in ambele sectoare. Intr-o interventie la Antena 3, seful DSU sustine ca veniturile medicilor au ajuns la un nivel suficient de mare incat acestia sa poata renunta cu usurinta la jobul din privat.

"Nu cred ca toti medicii se vor infuria, pentru ca multa lume sesizeaza situatia. Nu e prima data cand se ridica aceasta problema: de lipsa a loialitatii fata de un sector. E vorba de a insanatosi, intr-un fel, sectorul sanitar public. Au fost inchisi ochii pentru ca totdeauna s-a zis ca veniturile nu sunt suficiente. Acum s-a ajuns la un nivel corect, peste media nationala. Va veni momentul sa gandim cum rezolvam aceasta problema. Sunt multe implicatii. Pe langa faptul ca trebuie sa asiguram o delimitare clara intre clee doua sectoare, noi avem un program de munca in spitale foarte sudat fata de spitalele europene.

Trebuie sa intram in normalitate: sa avem spitale cu functionare maxima timp de 8 ore pe zi si cu asta am putea rezolva mult mai multe cazuri. Ar scadea si costurile astfel. Toate aceste aspecte sunt dereglate, sunt vechi si trebuie solutionate. Sunt convins ca daca avem personal dedicat, nu in doua locuri, va creste si calitatea", a spus Raed Arafat la Antena 3.

Desi in prezent nu exista un proiect, seful DSU sustine ca vor exista cu siguranta discutii in cadrul ministerului Sanatii.

"Cel putin eu, ca functie, nu am aceste atributii. In sectorul de urgenta as face acest lucru imediat, pentru ca avem oameni care lucreaza si la public, si la privat, pe care nu stii unde ii gasesti. Acolo cred ca am putea face ceva, sa propunem. Va trebui sa fie o initiativa legislativa la nivelul ministerului Sanatatii si vor exista discutii pe aceasta tema cu siguranta", a completat Raed Arafat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
447

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
297

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2626

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...