De ce aleg botoșănencele să nască în Iași sau Suceava? Medic: "Pentru că au rezervă cu flori și primesc un pampers la naștere!"

De ce aleg botoșănencele să nască în Iași sau Suceava? Medic: "Pentru că au rezervă cu flori și primesc un pampers la naștere!"

Într-o maternitate de stat sau una privată? În Botoșani sau Iași ori Suceava? Personal medical mai amabil sau dotări mai bune? Întrebări pe care orice viitoare mamă și le pune și de fiecare dată prioritate are siguranța nou-născutului.

În ultimii ani, multe femei din Botoșani optează să nască în clinici private din Iași sau Suceava, însă medicii din Botoșani spun că viitoarele mame ar fi atrase doar de rezervele cu flori sau de un pampers pe care îl primesc la naștere pentru bebeluș, alături de o sticluță cu apă. În momentul în care, spun medicii din Botoșani, apar complicații, mama este trimisă tot într-o clinică de stat. "Multe mămici aleg să plece la Iași pentru că au rezervă cu flori și primesc un pampers la naștere și o sticluță cu apă. La complicații niciodată nu le rezolvă dumnealor. Spun: poftiți la spitalul de care aparțineți!”, a precizat medicul Maria Olaru. 

Medicul Maria Olaru spune că, în acest moment, Maternitatea Botoșani dispune de o echipă de medici profesioniști, la care se adaugă dotările de care unitatea a beneficiat în ultimul timp. "Facem intervenții deosebite și numai în ultima lună am avut patru intervenții, cu tumori de peste 4 kg. Cred că, și pot să dovedesc că este așa, nu am chemat niciodată elicopterul sau o salvare să transferăm vreun caz în centrul universitar", spune medicul.

Maternitatea Botoșani a beneficiat în ultimul an de un monitor EKG repartizat de Ministerul Sănătății, o masă radiantă pentru nou-născuți, o stație de sterilizare nouă, precum și monitoare fetale pentru săli de naștere. La acestea se adaugă scaune ginecologice, cinci paturi de naștere, pompe de muls, dotări menite să ducă la îmbunătățirea calității actului medical și la creșterea confortului mamei și copilului.

Tinerele mame spun, însă, că de cele mai multe ori aleg o clinică privată din cauza comportamentului personalului medical din unitățile de stat, un aspect la care ar trebui să se lucreze mai mult. 

 

Spune-ne opinia ta