Ministrul Sănătății, despre cazul lui Florin Busuioc: "A fost resuscitat de SMURD. A suferit un infarct major"

Ministrul Sănătății, despre cazul lui Florin Busuioc: "A fost resuscitat de SMURD. A suferit un infarct major"

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit la Digi24 despre starea în care se află actorul Florin Busuioc, care a suferit un infarct în timp ce se afla la Craiova. Ministrul Sănătății a precizat că actorul nu a fost operat de un medic rezident, ci de o echipă întreagă de medici.

„Am fost în legătură cu cei din Craiova până aseară târziu. El nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedura, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie interventională, unde i s-a montat un stent. În cadrul spitalului județean de urgență există acea cilinica de cardiologie cu zona de cardiologie intervențională. Acolo a fost stentat Florin Busuoic”, a explicat ministrul sănătății Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a confirmat faptul că șeful de secție de la spitalul din Craiova nu a răspuns la telefon, însă acest lucru nu înseamnă că cineva nu și-a făcut treaba.

„Lucrurile s-au desfășurat cât se poate de normal. A beneficiat de intervenția medicilor. A fost resuscitat de SMURD, apoi la spital s-a făcut tromboliză. A suferit un infarct major”, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Antena3.

„Florin Busuioc are parte de cele mai bune îngrijiri. Este adevărat că șeful de secție nu a răspuns la telefon, dar asta nu înseamnă că cineva nu și-a făcut treaba (…) A fost contactat șeful de secție, care nu a răspuns, apoi managerul l-a sunat pe următorul, medicul primar Trașcă, cel care a făcut intervenția. Medicul rezident despre care se spune că a făcut intervenția a asistat la intervenție”, a mai declarat Sorina Pintea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
18

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
104

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
24

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...