Cunoscut medic al UPU din Botoșani, atac la Orban: „Cât tupeu să ai să acuzi personalul medical?”

Cunoscut medic al UPU din Botoșani, atac la Orban: „Cât tupeu să ai să acuzi personalul medical?”

Un cunoscut medic din cadrul Unității de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Județean din Botoşani a transmis un mesaj dur, prin intermediul unei reţele de socializare, către guvernanți.

Este vorba despre Alin Atudoroaie, medic care și-a exprimat constant nemulțumirile, de-a lungul timpului, atât față de conducerea Mihalache a SJU „Mavromati”, cât și față de anumite decizii ale conducerii centrale cu privire la gestionarea crizei de sănătate publică (precum transformarea Maternității în spital suport pentru pacienții COVID).

De această dată, atacul este îndreptat către Ludovic Orban, premierul României, în contextul în care oficialul a transmis populației să reclame orice rău tratament sau atitudine ostilă venită din partea cadrelor medicale. Atudoraie subliniază că inclusiv viteza de reacție a Guvernului în fața neajunsurilor din sistemul sanitar este una contestabilă.

Am citit ca domnul Orban a indemnat pacientii sa faca plangeri impotriva medicilor…… Bunnnn… Eu rog toti pacientii si cadrele medicale sa actioneze in instanta guvernul ptr proasta gestionare in timpul pandemiei. Lipsa materialelor de protectie, blocarea spitalelor pt pacientii care aveau nevoie de servicii medicale pt diverse patologii care nu aveau legatura cu COVID. CAT TUPEU SA AI SA ACUZI PERSONALUL MEDICAL ATUNCI CAND PE DATA DE 24 FEBRUARIE AVEAM INTR-UN SPITAL JUDETEAN 3 COSTUME DE PROTECTIE…. 3!!!!! DOMNULE PRIM MINISTRU.. stiu ca o sa incercati sa aruncati vina pe medici, si sa bagati sub pres gunoiul din sistemul medical.. Sper ca cineva sa va judece.. Oricine..”, a scris medicul Alin Atudoroaie pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta