Cum iti influenteaza grupa de sange sanatatea

Cum iti influenteaza grupa de sange sanatatea

   Foto: sfatulmedicului.ro

Exista patru grupe de sange pe care oamenii le pot avea: A, B, AB si O. Acestea nu sunt importante doar pentru a sti cui ii poti dona sange sau de la cine poti primi transfuzie, ne spune sfatulmedicului.ro. Tipul de sange poate dezvalui atat regimul alimentar, cel mai indicat pentru fiecare dintre noi, cat si bolile la care suntem predispusi.

Principalele probleme de sanatate, in functie de grupa sangvina

Studiile clinice au aratat faptul ca grupa sangvina influenteaza in mod direct riscul de aparitie a unor tipuri de cancer, a problemelor de fertilitate si a ulcerului stomacal, dar si a altor afectiuni.

Grupa AB

Probleme de memorie. Creierul si sistemul vascular au multe in comun. Potrivit cercetarilor, persoanele cu grupa de sange AB au cu 82% mai multe sanse de a experimenta probleme de memorie, de dictie si de atentie decat persoanele care au alte grupe de sange.

Unul dintre motivele invocate ar fi nivelul proteinei de coagulare, cunoscuta drept factor VIII de coagulare, si care poate reduce calitatea fluxului sangvin la nivelul creierului si, implicit, poate duce la tulburari cognitive.

Cancer la stomac. Cancerul de stomac este mai frecvent cu 26% in cazul persoanelor cu grupa AB, comparativ cu cele care au alta grupa de sange, arata cercetari in domeniu.

Boli de inima. Posesorii acestei grupe sangvine sunt mai susceptibili de a dezvolta afectiuni cardiace.

Tulburari de comportament. Persoanele cu grupa de sange AB sunt mai predispuse comportamentelor de tip obsesiv-compulsiv.

Grupa A

Cancer la stomac. Asemenea celor cu grupa AB, si cei cu grupa A sunt predispusi sa dezvolte cancer la stomac. Aceste doua grupe – A si AB – au o reactie imunologica diferita in fata Helicobacter Pylori, fapt care creste riscul de cancer.

Cancer la san. Femeile cu grupa de sange A au o tendinta generalizata la rezultate negative si de progresie mai rapida a cancerului de san.

Cancer la plamani. Persoanele ce detin grupa de sange A prezinta un risc mai mare de a dezvolta acest tip de cancer inainte de 50 de ani.

Boli de inima. Frecventa mai mare a inflamatiilor in organism predispune aceste persoane la aparitia afectiunilor cardiace.

Alcoolism. Posesorii de sange din grupa A au o predispozitie mai crescuta spre alcoolism.

Grupa B

Cancer ovarian. Grupa de sange B a fost asociata, in urma studiilor, cu un risc crescut de a dezvolta tumori ovariene.

Metabolism lent. Persoanele cu grupa B au o predispozitie pentru retentia de lichide si un metabolism mai lent, fapt care le face mai vulnerabile la fluctuatiile de greutate.

Stres. Nivelul cortizolului este ridicat in cazul lor, fapt care determina reactii exagerate in conditii de stres. Aceste persoane pot dezvolta anxietate intr-un mod mult mai rapid.

Diabet. Statistic, o probabilitate mai mare de a face diabet o prezinta femeile care au grupa de sange B.

Grupa 0

Ulcer gastric. Bacteria Helicobacter Pylori, responsabila pentru cea mai mare parte a cazurilor de ulcer, ataca mult mai usor persoanele cu grupa 0, asa-numitii donatori universali. Acestea sunt mai predispuse la a dezvolta ulcer gastric.

Stres cronic. Nivelul cortizolului, hormonul stresului, este mult mai ridicat in cazul persoanelor cu grupa 0, ceea ce poate determina stres cronic si imbatranirea prematura.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...