Botoşăneni invitaţi să doneze sânge!
BOTOSANI

Botoşăneni invitaţi să doneze sânge!
Chiar dacă în program restrâns şi cu mai puţin personal, Centrul de Transfuzii Sanguine Botoşani va avea activitate vineri, 2 decembrie.

Astfel că potenţialii donatori sau aparţinătorii bolnavilor din spitalele botoşănene sunt aşteptați la donare. "Am decis să asigurăm programul de funcţionare pentru că altfel ar fi fost prea multe zile în care nu s-ar fi lucrat, or bolnavii au nevoie de sânge, în Spitalul Judeţean se operează cazurile urgente care vin. Pe această cale, îi invităm pe toţi botoşănenii care se ştiu sănătoşi să facă un gest de omenie faţă de semenii care au nevoie de transfuzii de sânge", spune medicul Paraschiva Temneanu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a lansat, joi, un apel la donare de sânge către bucureştenii care au rămas în Capitală în perioada minivacanţei de 1 Decembrie.

"Ziua Naţională înseamnă solidaritate. Putem transforma această idee în ceva palpabil şi cuantificabil, în unităţi de sânge. În spitalele din România sunt mii de pacienţi care au nevoie de sânge şi îi putem ajuta printr-un gest simplu, care nu costă nimic", este mesajul postat, joi, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii (MS).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
385

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
407

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
244

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...