Botoşănenii care ne fac mândri! Voluntarii de la Crucea Roşie, cei mai buni din ţară!
RESPECT!

Pentru prima oară, voluntarii botoşăneni de la Crucea Roşie au urcat pe cea mai înaltă poziţie pe podium, în cadrul Convenţiei Naţionale de Prim- Ajutor. Pentru echipa noastră, urmează faza europeană a competiţiei.

Botoşănenii care ne fac mândri! Voluntarii de la Crucea Roşie, cei mai buni din ţară!

Uriaş succes, enormă bucurie în echipa de voluntari a Crucii Roşii- Filiala Botoşani, câştigătoarea Convenţiei Naţionale de Prim- Ajutor. Cei şase voluntari au depăşit, prin pricepere şi exerciţiu, echipe din 18 judeţe şi din municipiul Bucureşti, clasându-se pe locul I.

Abia stăpânindu-şi emoţiile, Costel Botezatu, "antrenorul" echipei botoşănene de voluntari, spune că toţi colegii din ţară au fost foarte bine pregătiţi iar competiţia a fost dificilă.

"Am avut trei probe de prim- ajutor cu victime multiple, o probă de triaj într-un incendiu la o şcoală- acestea fiind simulări-, şi o probă de resuscitare cardio- pulmonară la care au intervenit toţi şi au făcut resuscitarea. Echipa de prim- ajutor a fost formată din şase voluntari, a fost condusă de Bogdan Vişan şi a fost însoţită de către mine şi medicul Alin Atudoroaie, care este medic- formator al Crucii Roşii Române şi formatorul filialei Botoşani. Competiţia a avut loc vineri şi sâmbătă, sâmbătă seară s-a încheiat iar astăzi au fost anunţate rezultatele. A fost un lucru deosebit", spune Costel Botezatu.

Pentru echipa botoşăneană urmează faza europeană de prim- ajutor, ce va avea loc anul viitor, în cadrul căreia va reprezenta România, nu doar Botoşanii.

Eduard Măciucă, directorul filialei Botoşani a Crucii Roşii, crede că lucrul cel mai important este acela că membrii echipei botoşănene sunt voluntari care fac asta în timpul lor liber, atât cât este, dar care au ales să facă bine şi să se pregătească în acest sens. Iar succesul de la Bucureşti este cu atât mai important.

"Nu este o chestie uşoară, mai ales că este vorba de voluntari, apoi s-a schimbat şi regulamentul de anul trecut până anul acesta, nu mai avem fază pe zonă ci direct etapa naţională. Faţă de opt echipaje care erau până acum, au fost 20. În plus, echipajul nostru nu a mai avut aceeaşi componenţă care s-a clasat pe locuri bune tot timpul, oamenii mai vin, mai pleacă... Dar cu un echipaj la jumătate faţă de anul trecut în ce priveşte experienţa şi având drept contracandidate mai multe echipaje, ne-am descurcat mai mult decât onorabil", spune directorul filialei Botoşani a Crucii Roşii.

Voluntarii botoşăneni sunt cu toţii majori, condiţia obligatorie pentru a putea face parte din echipaj fiind cei 18 ani împliniţi. "Avem şi doi elevi, un operator tv, un angajat la Penitenciar, sunt oameni cu varii profesii care îşi doresc să se pregătească şi îşi rup din timpul lor. Vin la noi, îi pregătim şi reprezintă apoi filiala în competiţii, implicit judeţul. Botoşaniul, ca filială, s-a comportat foarte bine în ultimii ani, constant. În urmă cu trei ani a ocupat locul doi, anul trecut locul doi însă noi urmam să reprezentăm România la faza europeană, anul acesta- locul întâi şi vom reprezenta România la faza europeană. Să sperăm că se va ţine, că anul trecut nu a fost iar cei care au câştigat nu s-au putut bucura până la capăt", spune Eduard Măciucă.

Competiţia s-a desfăşurat în Bucureşti, fiind găzduită de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.
Echipa botoşăneană a fost formată din Bogdan Vişan, Ovidiu Gabriel Buchi, Alexandra Tudose, Gabriel Ipiroti, Larisa Ştefan şi Roxana Boutiuc.



 

 

Spune-ne opinia ta