Decizie a Inspectoratului Școlar: Proiect implementat în toate școlile din județ prin care elevii și profesorii vor fi învățați cum să acorde primul ajutor!

Decizie a Inspectoratului Școlar: Proiect implementat în toate școlile din județ prin care elevii și profesorii vor fi învățați cum să acorde primul ajutor!
Pe fondul ultimelor evenimente petrecute la nivel național, Inspectoratul Șoclar Județean a luat decizia de a implementa la nivelul tuturor unităților de învățământ din județul Botoșani un proiect prin care profesorii, elevii dar și părinții să fie învățați cum să acorde primul ajutor într-o situație de urgență.

Acest proiect se va derula cu sprijinul Crucii Roșii, cu care IȘJ a încheiat un protocol. Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, proiectul va începe de săptămâna aceasta și se va derula pe tot parcursul anului școlar, pe viitor dorindu-se o permanentizare a acestuia.

“Am discutat cu directorul de la Crucea Roșie Botoșani și am stabilit un protocol prin care Inspectoratul Școlar împreună cu Crucea Roșie să realizăm un proiect intitulat "O viață poate depinde de fiecare dintre noi". Vrem să conștientizăm că măsurile pe care le putem lua imediat în acordarea primului ajutor sunt esențiale pentru salvarea de vieți. Este foarte important ca elevii, cadrele didactice și părinții elevilor să cunoască măsuri de prim ajutor. Trebuie să avem o societate în care să știm să acordăm primul ajutor", a declarat Mihaela Huncă.

În primă fază, toți profesorii de biologie din județ vor fi instruiți de reprezentanții de la Crucea Roșie, după care cunoștințele dobândite le vor împărtăși colegilor din școală, elevilor și părinților.

“Vom realiza activitatea de formare cu cadre didactice din unitățile de învățământ cu specialiștii de la Crucea Roșie după care la nivelul fiecărăi unități de învățământ vor fi formate celelalte cadre didactice, se vor realiza ore în care se vor forma elevii, în care să cunoască cum se acordă primul ajutor, să recunoască simptomele în mod corect. Orice viață este foarte importantă și vrem să implicăm în primul rând copiii în astfel de activități", a mai spus inspectorul general al IȘJ. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
119

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
78

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
76

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...