Şi asta în cadrul Centrului comunitar de zi pentru copiii și tinerii defavorizați, inaugurat oficial marţi la Botoşani, în prezenţa directorului general al Societăţii Române de Cruce Roşie România, Ioan Silviu Lefter, a preşedintelui şi a directorului filialei Botoşani a Crucii Roşii, Simona Bucatariu şi Eduard Măciucă, precum şi a reprezentaţilor instituţiilor şi organizaţiilor cu care Crucea Roşie colaborează la nivel naţional şi local.
Centrul comunitar este parte integrantă a proiectului "Incluziunea socială a copiilor și tinerilor defavorizați din România, prin centre comunitare de zi în Botoșani, Craiova și Lupeni, cu sprijinul și implicarea comunității" şi a fost finanțat de Fundația Velux prin Crucea Roșie Daneză.
Potrivit directorului Crucii Roşii, filiala Botoşani, Eduard Măciucă, deja centrul funcţionează.
"Copii din ciclul primar şi gimnazial beneficiază de ajutor la teme, de activităţi educative conexe şi o masă caldă pe zi. De asemenea, pe perioada vacanţei de vară, o sută de beneficiari din rândul tinerilor adolescenţi, între 15 şi 19 ani, participă la activităţi specifice în Centrul Comunitar de Zi Botoşani. La sfârşitul proiectului, în octombrie 2017, ca ţintă activitatea ar trebui să acopere un număr de 500 de beneficiari, copii şi tineri adolescenţi care vor beneficia de serviciile Centrului. Acesta este prilejul de deschidere oficială a Centrului de Zi de la Botoşani, centrele similare de la Lupeni şi Craiova şi-au deschis deja oficial porţile, astăzi facem acelaşi lucru la Botoşani", a declarat Eduard Măciucă.
Directorul Societăţii Române de Cruce Roşie, Ioan Silviu Lefter, a apreciat oportunitatea proiectului dezvoltat de Crucea Roşie daneză şi de Fundaţia Velux.
Prefectul Dan Nechifor a amintit că şi Instituţia Prefectului derulează în aceste zile o campanie umanitară pentru sprijinirea pacienţilor de la Sanatoriul Podriga şi a apelat la ajutorul Crucii Roşii cel puţin pentru promovarea campaniei.
La întâlnirea de la sediul Crucii Roşii au participat şi directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Alexandru Colbu, reprezentantul Compartimentului de Promovare a Sănătăţii din Direcţia de Sănătate Publică, Angelica Straticiuc, directorul Şcolii 2, Maria Ştefancu, şi reprezentanţii Asociaţiei "El rămâne credincios". Cu toţii au subliniat necesitatea "monitorizării" copiilor din familiile defavorizate, tocmai din cauza faptului că în familii posibilităţile de informare şi dezvoltare sunt infime.