Centru de zi destinat copiilor defavorizaţi, inaugurat la Botoşani de Crucea Roşie!

Centru de zi destinat copiilor defavorizaţi, inaugurat la Botoşani de Crucea Roşie!
Într-un context economic defavorabil şi un mediu familial precar, 500 de copii şi tineri botoşăneni defavorizaţi vor primi ajutor din partea Crucii Roşii, ajutor ce are ca scop prevenirea abandonului şcolar, dobândirea de abilităţi de viaţă şi dezvoltare personală.

Şi asta în cadrul Centrului comunitar de zi pentru copiii și tinerii defavorizați, inaugurat oficial marţi la Botoşani, în prezenţa directorului general al Societăţii Române de Cruce Roşie România, Ioan Silviu Lefter, a preşedintelui şi a directorului filialei Botoşani a Crucii Roşii, Simona Bucatariu şi Eduard Măciucă, precum şi a reprezentaţilor instituţiilor şi organizaţiilor cu care Crucea Roşie colaborează la nivel naţional şi local.

Centrul comunitar este parte integrantă a proiectului "Incluziunea socială a copiilor și tinerilor defavorizați din România, prin centre comunitare de zi în Botoșani, Craiova și Lupeni, cu sprijinul și implicarea comunității" şi a fost finanțat de Fundația Velux prin Crucea Roșie Daneză.

Potrivit directorului Crucii Roşii, filiala Botoşani, Eduard Măciucă, deja centrul funcţionează.

"Copii din ciclul primar şi gimnazial beneficiază de ajutor la teme, de activităţi educative conexe şi o masă caldă pe zi. De asemenea, pe perioada vacanţei de vară, o sută de beneficiari din rândul tinerilor adolescenţi, între 15 şi 19 ani, participă la activităţi specifice în Centrul Comunitar de Zi Botoşani. La sfârşitul proiectului, în octombrie 2017, ca ţintă activitatea ar trebui să acopere un număr de 500 de beneficiari, copii şi tineri adolescenţi care vor beneficia de serviciile Centrului. Acesta este prilejul de deschidere oficială a Centrului de Zi de la Botoşani, centrele similare de la Lupeni şi Craiova şi-au deschis deja oficial porţile, astăzi facem acelaşi lucru la Botoşani", a declarat Eduard Măciucă.

Directorul Societăţii Române de Cruce Roşie, Ioan Silviu Lefter, a apreciat oportunitatea proiectului dezvoltat de Crucea Roşie daneză şi de Fundaţia Velux.

"Este o iniţiativă lăudabilă a finanţatorului, Velux, şi a Crucii Roşii daneze, să elaboreze şi să aplice acest proiect, şi am identificat efectiv aceste trei zone care erau îndreptăţite să găzduiască centrele. Şi părinţii vor face unele cursuri în Centru, cursuri cu care sunt acreditate filialele de Cruce Roşie. Ne dorim astfel să creştem adresablitatea, dorinţa de a învăţa a tinerilor şi ne dorim să însemne ceva pentru aceşti copii. În egală măsură, însă, acest proiect îşi doreşte să dea un exemplu de bune practici autorităţilor locale pentru că se pot face astfel de iniţiative, pot fi continuate cu sprijinul autorităţilor locale. Se pot face cursuri de prim- ajutor, cursuri de îngrijire la domiciliu sau de baby- sitter", a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul Crucii Roşii România.

Prefectul Dan Nechifor a amintit că şi Instituţia Prefectului derulează în aceste zile o campanie umanitară pentru sprijinirea pacienţilor de la Sanatoriul Podriga şi a apelat la ajutorul Crucii Roşii cel puţin pentru promovarea campaniei.

La întâlnirea de la sediul Crucii Roşii au participat şi directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Alexandru Colbu, reprezentantul Compartimentului de Promovare a Sănătăţii din Direcţia de Sănătate Publică, Angelica Straticiuc, directorul Şcolii 2, Maria Ştefancu, şi reprezentanţii Asociaţiei "El rămâne credincios". Cu toţii au subliniat necesitatea "monitorizării" copiilor din familiile defavorizate, tocmai din cauza faptului că în familii posibilităţile de informare şi dezvoltare sunt infime.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
53

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
109

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
18

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...