Angajații Spitalului Mavromati, obligați să își facă periodic analizele!

Angajații Spitalului Mavromati, obligați să își facă periodic analizele!

Toți angajații Spitalului Județean Mavromati Botoșani, de la medici și până la fochiști, au obligația ca anual să își facă analizele medicale, potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Că acest lucru nu s-a întâmplat a ieșit la iveală în urma unui control făcut de Direcția de Sănătate Publică la Maternitatea Botoșani, în luna septembrie a anului trecut, după ce un bebeluș a murit la 30 de ore de la naștere.

Doi medici și o asistentă medicală au fost sancționați cu câte 3.000 de lei pentru că nu aveau analizele medicale efectuate. 

"Cabinetul de medicina muncii efectuează în fiecare an o programare iar personalul trebuie să se prezinte la respectiva programare. În cazul în care nu se prezintă poate fi sancționat de către Direcția de Sănătate Publică și de către conducerea spitalului. După ce s-au dat sancțiunile adresabilitatea către cabinetul de medicina muncii a crescut, niciun cadru medical nu cred că mai are controlul medical neefectuat. În momentul în care au venit să investigheze decesul nu s-au axat numai pe partea cum s-a manageriat cazul, ci au avut în vedere și alte aspecte cum ar fi curățenia, controlul medical periodic", a declarat medicul Ștefan Bercea.

 

Spune-ne opinia ta