Ambulatoriul Spitalului Mavromati va fi reabilitat cu bani de la Ministerul Sănătăţii

Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati ar putea căpăta o nouă "faţă", odată cu derularea unui proiect de reabilitare finanţat de Ministerul Sănătăţii.

Ambulatoriul Spitalului Mavromati va fi reabilitat cu bani de la Ministerul Sănătăţii

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Deocamdată se lucrează la documentaţiile necesare proiectului, urmând ca ulterior, Consiliul Judeţea să primească 1,5 milioane de euro cu care să facă în ambulatoriu acele lucrări care poate nu au fost făcute niciodată de la darea în folosinţă a corpului de spital. "Sunt 35 de judeţe care primesc banii ăştia, toate în sumă fixă. Lucrările ar presupune extinderea şi lucrările de modernizare. Sperăm să obţinem banii chiar anul ăsta şi să ne apucăm de treabă, dar cum în România licitaţiile de desfăşoară aşa cum se desfăşoară...", spune Costică Macaleţi, preşedintele CJ.  Potrivit oficialului, în suma asta ar putea intra şi lucrări care să se facă şi la Secţia de Oncologie, unde prioritatea este izolarea termică.

Pe de altă parte, şi Unitatea de Primire a Urgenţelor şi Compartimentul de Primire a Urgenţelor- Pediatrie ar putea beneficia de un proiect european ce vizează extinderea structurilor de urgenţă. Printre criteriile care au dus la selectarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati au fost existența unor unități funcționale de urgență formate dintr-un spital clinic de urgență și un spital de pediatrie, existența unor componente de interes strategic a rețelelor regionale de unități spitalicești de urgență formate din spitale județene de urgență și spitale de pediatrie precum şi numărul de prezentări în UPU pe an calendaristic (2015, 2016).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
4746

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

Miercuri, 20 Septembrie 2017
1492

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
4280

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...