Acestea sunt alimentele sanatoase pe care NU le mancam!

Acestea sunt alimentele sanatoase pe care NU le mancam!

Nutritionistii ne indeamna intotdeauna sa mancam cele mai sanatoase alimente. Iar legumele si fructele se afla mereu in fruntea clasamentului atunci cand vine vorba despre un stil de viata echilibrat. Cu toate acestea, exista unele alimente care, desi sunt foarte bogate in vitamine, sunt ocolite cu gratie de consumatori. Specialistii de la webMD.com au alcatuit un top al celor mai sanatoase 6 alimente pe care oamenii nu le includ in meniul de zi cu zi.

1-2. Fasolea si lintea. Avand in vedere continutul bogat de proteine, fibre, fier, magneziu, potasiu si zinc, fasolea si lintea sunt "superstarurile" legumelor. Cu toate acestea, multa lume le sare din lista de cumparaturi. Iar cand, totusi, le achizitioneaza, sunt preferate conservele. Nutritionistii avertizeaza insa ca, desi sunt mai convenabile pentru buzunar, alimentele isi pierd, prin conservare, pana  40 la suta din proprietati.
 
3.Pepenele. Pentru unii poate fi fructul preferat al verii, insa sunt destui care, din cauza continului sau ridicat de zahar, il ocolesc. Si rau fac. Specialistii in nutritie il recomanda tocmai pentru sucul dulce, dar scazut in calorii, bogat in vitaminele A, C si potasiu.
 
4. Cartofii dulci. La fel ca si pepenele, cartofii dulci sunt omisi tocmai pentru ca sunt dulci. Insa nimeni nu se gandeste la celelalte proprietati cum ar fi continutul bogat de beta caroten, vitamina C, fibre si potasiu care fac din cartofii dulci una dintre cele mai bune si sanatoase legume.
 
5. Varza rosie. O sursa minunata de fibre, vitaminele A, D si K, minerale si numai 22 de calorii intr-o ceasca de suc. Mai mult decat atat, varza rosie contine antioxidanti ce sporesc enzimele care lupta impotriva celulelor canceroase. Se poate transforma in orice: suc, salata, supa si alte mancaruri delicioase, dar mai ales sanatoase.
 
6. Rosiile in bulion. Multa lume considera rosiile proaspete foarte sanatoase. E adevarat, insa daca le fierbi, tomatele elibereaza licopen, un antioxidant care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Potrivit unui studiu publicat in 2009 in Journal of Clinical Oncology, consumul de rosii poate preveni cancerul la prostate, dar licopenul este benefic si in cazul altor forme de cancer. Fierbeti rosiile si stocati-le in camara. Le puteti folosi la pizza, sos pentru spaghete, ciorbe, supe si alte feluri de mancare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...