Acces la servicii medicale decontate de stat şi în sistemul privat de sănătate!

Acces la servicii medicale decontate de stat şi în sistemul privat de sănătate!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a discutat cu Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), printre temele abordate numărându-se posibilitatea extinderii şi la furnizorii de servicii medicale din ţară a prevederilor Ordinului 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în străinătate, dar şi introducerea serviciilor de telemedicină în Contractul-Cadru. Astfel, persoanele care ar putea beneficia de tratament în străinătate decontat de Ministerul Sănătăţii ar putea apela la clinicile private din România, în schimb, pentru aceleaşi proceduri medicale.

În prezent, Ordinul prevede accesul pacienților la tratamente în străinătate atunci când acestea nu sunt disponibile în sistemul public din țară.

„Este o alternativă cu beneficii pentru pacienți, dar și pentru sistemul de sănătate din România. Posibilitatea de a se trata în țară oferă un confort pacientului și îl scutește de costuri suplimentare cu deplasarea și cazarea în străinătate. De asemenea, alegerea unui furnizor de servicii medicale atunci când sistemul public nu poate oferi serviciile necesare se va face în funcție de costuri, ca și până acum. Practic, furnizorul privat din țară va putea oferi servicii medicale decontate de stat în baza Ordinului 50, în condițiile în care prețul acestor servicii va fi mai mic decât cel din ofertele din străinătate”, a declarat Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii.

O alta temă de discuție a reprezentat-o introducerea serviciilor de telemedicină, care vor fi introduse în Contractul Cadru începând din acest an.

Ministrul Sănătății a mai subliniat importanța existenței unui parteneriat între Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Palmed, ca bază a unei colaborări instituționale în beneficiul pacienților. Draftul de parteneriat între aceste instituții se află în lucru la Ministerul Sănătății , urmând ca, după ce va fi finalizat, să fie transmis pentru consultare către instituțiile semnatare. „Considerăm că dialogul este primul pas pentru a clarifica şi a rezolva ceea ce noi identificăm drept probleme. Agenda de lucru este una destul de încărcată şi avem întreaga disponibilitate pentru un grup activ, o comunicare constantă şi o colaborare eficientă, aşa cum se întâmplă în realitate între cele două sisteme, public şi privat”, a precizat Cristian Hotoboc, preşedintele PALMED.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
2

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
345

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5616

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...