95% din alimentele pentru bebeluși testate în laborator conțin metale grele: arsenic, plumb, cadmiu și mercur! Johnson & Johnson retrage de pe piață pudra de talc!

95% din alimentele pentru bebeluși testate în laborator conțin metale grele: arsenic, plumb, cadmiu și mercur! Johnson & Johnson retrage de pe piață pudra de talc!

Johnson & Johnson retrage de pe piață peste 30.000 de flacoane de pudra de tâlc din cauza unei posibile contaminări cu arsenic, scrie Ziare.com.

Dar, potrivit unui nou raport, acesta nu este singurul motiv de îngrijorare pentru părinți, teste de laborator indicând că 95% din alimentele pentru bebeluși testate în laborator conțineau urme a cel puțin unul din patru metale grele, relatează MarketWatch.

Studiul a fost publicat cu o zi înainte că Johnson & Johnson să anunțe că începe o rechemare voluntară a pudrei pentru bebeluși, "dintr-un exces de precauție".

Studiul realizat de organizația Healthy Babies Bright Futures a constatat că unul din patru alimente pentru bebeluși testate în laborator, de la piureuri de fructe la biscuti pentru dinți, conțineau toate cele patru metale grele, care sunt arsenic, plumb, cadmiu și mercur.

Cercetătorii au testat atât branduri de nișă cât și branduri disponibile pe scară largă, cum este Gerber, potrivit căruia raportul "ar putea să provoace fără motiv îngrijorare în legătură cu siguranță copiilor".

Cercetări anterioare au asociat cele patru metale cu daune aduse creierului, între alte consecințe pentru sănatate, potrivit Healthy Babies Bright Futures.

Organizația este o alianță de oameni de știință și de organizații non-profit din domeniul sănătății care se concentrează pe eliminarea expunerii copiilor la chimicale care le pot afecta dezvoltarea.

Și alte studii au descoperit metale grele în alimentele pentru bebeluși, cum este unul din 2017, care a identificat prezența plumbului în 20% din circa 2.000 de mostre de alimente pentru bebeluși.

Germber și Beech-Nut au susținut că produsele lor sunt sigure.

Un purtător de cuvânt al Nestlé, compania mamă a Gerber, a declarat că "urme de elemente precum arsenicul și plumbul apăr în mod natural.

Din acest motiv, purtătorul de cuvânt a spus că "mulți experți în siguranță alimentelor și agricultura sugerează că nu este fezabil să ajungi la un nivel zero al acestor elemente, chiar în alimentele pregătite acasă, din ingrediente organice.

 "Compania se mândrește cu respectarea strictă a siguranței alimentelor. Dorim să reasiguram părinții că Gerber nu face niciodată compromisuri în privință siguranței sau calității alimentelor noastre. Colaborăm cu furnizorii, cultivatorii și echipă de producție pentru a reduce la minimum nivelul metalelor grele", a spus purtătorul de cuvânt, Kelly Schneider.

Beech-Nut Nutrition a anunțat într-un comunicat că produsele sale "sunt sigure, sănătoase și nutritive", notând că testele pentru 255 de substanțe contaminante, între care plumbul, alte metale grele și pesticide.

Unele dintre recomandările Healthy Babies Bright Futures "susțin ceea ce facem de ani de zile la Beech-Nut, inclusiv selectarea cu atenție a surselor de aprovizionare și efectuarea unor țeste riguroase".

Rechemarea pudrei de tâlc și raportul Healthy Babies Bright Futures sunt vești îngrijorătoare pentru părinți, în special dacă nu au timp să prepare singuri mâncarea bebelușilor sau să aleagă ce pudra pentru bebeluși să folosească.

Johnson & Johnson a anunțat că inițiază o rechemare voluntară a unui singur lot de pudra, circa 33.000 de flacoane, după ce un test efectuat de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a arătat "niveluri mici de contaminare cu azbest", la un flacon de pudra pentru bebeluși cumpărat online.

Johnson & Johnson a arătat că nu poate confirmă dacă rezultatul este fals pozitiv sau dacă mostră provine de la un flacon original Johnson & Johnson sau este un fals.

 "Mii de teste din ultimii 40 de ani au confirmat în mod repetat că produsele din tâlc pentru consumatori nu conțin azbest", a arătat compania într-un comunicat.

Compania se apăra în cel puțin 13.000 de procese în care este acuzată că pudra pentru copii și alte produse din tâlc provoacă afecțiuni oncologice. Johnson & Johnson contesta verdictele împotrivă să și a câștigat mai multe procese la tribunale statale, potrivit Wall Street Journal.

FDA a anunțat că a prelevat mostră de pudra pentru bebeluși Johnson & Johnson în condițiile în care continuă să caute azbest în produse cosmetice. Agenția a testat pudra pentru bebeluși Johnson & Johnson dintr-un lot diferit, iar rezultatul a fost negativ.

Există câteva recomandări privind un nivel de metale grele în alimente pentru copii considerat sigur, notează raportul Healthy Babies Bright Futures. Pentru 88% dintre alimentele testate nu există reguli federale sau recomandări privind nivelul maxim considerat sigur, potrivit raportului.

Potrivit Healthy Babies Bright Futures, FDA trebuie atât să creeze standarde noi pentru alimente, referitoare la conținutul de metal grele, cât și să le înăsprească pe cele existențe.

Companiile au redus deja cantitatea de arsenic din cerealele din orez și în juice, respectând recomandările FDA.

Că reacție la raportul realizat de Healthy Babies Bright Futures, FDA a recomandat la rândul ei părinților să varieze alimentele din dietă copiilor.

Acțiunile Johnson & Johnson au scăzut cu 2,95% în ultimele trei luni, comparativ cu un declin de 1,4% al indicelui Dow Jones Industrial, mai adaugă Ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
36

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
35

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
113

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...