Iohannis prezideaza sedinta de Guvern. Executivul nu va adopta azi ordonantele de urgenta pentru gratiere si pentru modificarea codului penal!

Moment inedit la sedinta de guvern: Klaus Iohannis nu a lasat presa sa iasa din sala pana nu a vorbit despre "cei doi elefanti de care nu vrea sa vorbeasca nimeni"!

Iohannis prezideaza sedinta de Guvern. Executivul nu va adopta azi ordonantele de urgenta pentru gratiere si pentru modificarea codului penal!

   Foto: Hotnews

Miscare - surpriza a presedintelui Klaus Iohannis, care a mers miercuri la sedinta de guvern la care rma sa fie adoptata o Ordonanta de Urgenta de dezincriminare a unor infractiuni si o Ordonanta de gratiere a unor infractiuni.

Klaus Iohannis a retinut ziaristii pana cand si-a dat mesajul esential legat de intentia guvernului de a da o ordonanta de urgenta pentru gratierea unor infractiuni si o ordonanta de urgenta pentru modificarea codului penal. Jurnalistii au fost invitati de doua ori sa paraseasca sala de sedinte, insa tot de atatea ori au fost intorsi pentru ca Iohannis sa-si poata transmite mesajele.

Iohannis a anuntat la inceperea sedintei pe care o prezideaza la aceasta ora ca premierul Grindeanu i-a promis ca Ordonanta de gratiere si cea de modificare a codurilor penale (care urmau să fie azi pe ordinea de zi, conform surselor Hotnews) nu vor fi adoptate azi. Iohannis a mai spus ca aceste ordonante (al caror text e tinut secret) trebuie intai dezbatute public.

Declaratii din sedinta de Guvern (preluare Hotnews):

10.01: Klaus Iohannis: Sunt doi elefanti in camera si nimeni nu vorbeste despre ei: Ordonanta de gratiere si cea de modificare a codurilor penale. Evident ca si despre ele am discutat cu premierul de dimineata, mi-a spus ca discutia avusese loc cu anumiti colegi din guvern.

El mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni. Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nici o sedinta de guvern.

Sa fie puse in transparenta, sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege, CSM, organizatii profesionale, organizatii ale judecatorilor si, bineinteles, opiniei publice

Este obligatoriu sa discutam aceasta chestiuni. Domnul premier analizase aceste chestiuni si astfel a fost posibil sa ajungem la un consens. Dorim amandoi sa consolidam statul de drept.

10.00: Premierul Sorin Grindeanu: Aveti ordinea de azi. Ca sa eliminam orice discutie, noi discutam despre lucruri aflate pe ordinea de zi. Asa ca tot ce e trecut pe ordinea de vom discuta punct cu punct.

In general e vorba de constructia bugetara, OUG si HG. De asemenea, e o HG pentru 23 ianuarie ca zi libera, sa se faca punte cu ziua libera de 24.

V-as ruga, domule ministru al finantelor, sa trimitem legea bugetului de stat catre Parlament

9.58: Klaus Iohannis: Avem o premiera astazi. E prima data cand particip la o sedinta de Guvern. Am decis in aceasta dimineata sa fac o vizita domnului prim-ministru. Am avut o discutie foarte aplicata, foarte serioasa si cu concluzii consensuale, dupa care domnul prim-ministru m-a invitat sa particip si sa prezidez aceasta sedinta de Guvern. Dati-mi voie sa va spun ca sunt foarte multumit de felul in care va faceti cu totii datoria si pentru mine este nu doar o placere, ci si o onoare sa fiu aici impreuna cu dumneavoastra. In ceea ce priveste concluziile discutiei pe care am avut-o cu domnul prim-ministru mai devreme, as prefera sa il las pe dansul sa detalieze aceste lucruri.

9.57: Grindeanu: Salut prezenta presedintelui Iohannis la sedinta de guvern ordinara.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...