Lider PSD Botoșani, despre nominalizarea noului prefect: "Așteptăm solicitări din partea..."

Social-democrații botoșăneni par să nu ajungă la un consens în ceea ce privește nominalizarea unei persoane care să ocupe funcția de prefect, în condițiile în care în țară au început deja să se facă schimbări.

Lider PSD Botoșani, despre nominalizarea noului prefect: "Așteptăm solicitări din partea..."

Președintele organizației municipale a PSD Botoșani, Costică Macaleți, susține că cei care doresc să fie reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar să îndeplinescă și condițiile care se cer, pot depune o solicitare în acest sens, care va fi analizată la nivelul organizației județene.

Surse politice susțin însă că la nivelul PSD se dă o adevărată luptă, fiind mai multe persoane cu funcții de conducere care încearcă să își impună propriii oameni pe funcția de prefect.

"Așteptăm solicitări din partea celor care au în gând și în simțire o asemenea poziție, le vom discuta la nivelul unui format politic la partid, după care vom purcede ca atare. Este singura soluție corectă și viabilă. Știe lumea că Guvernul PSD trebuie să numească prefecți, nu trebuie să ne ascundem după deget, cei care cred că pot duce în spate și au capacitatea necesară pentru a reprezenta Guvernul în teritoriu fac o solicitare în sensul că își exprimă intenția de participa la o asemenea evaluare. Noi, partidul, evaluăm cererile care sunt și decidem ca atare. Nu știu dacă va fi o decizie greu de luat, dar va fi importantă. Noi vom lua o decizie la nivel de județ, dar conducerea Guvernului va decide în consecință", a spus Costică Macaleți.

Cât privește schimbarea subprefectului, Macaleți a spus: "Este tot o decizie a Guvernului, după evaluarea activității subprefectului, dacă rămâne sau ba".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
150

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
92

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
113

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...