Iohannis în Parlament: Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor. Parlamentarii PSD părăsesc sala. Şeful statului: Aţi obosit deja? Ghinion!

Şedinţa plenului reunit în care preşedintele Klaus Iohannis rosteşte un mesaj a început. "Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor", a spus preşedintele. După declaraţia sa, parlamentarii PSD au început să părăsească sala.
În replică, şeful statului le-a spus: "Aţi obosit deja? Ghinion". Preşedintele a a avertizat că dacă PSD nu rezolvă actuala criză, va convoca consultări la Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile.

Iohannis în Parlament: Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor. Parlamentarii PSD părăsesc sala. Şeful statului: Aţi obosit deja? Ghinion!

"Retragerea OUG 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puţin, iar alegerile anticipate sunt în această fază prea mult", a declarat Iohannis, arătând că PSD trebuie să vină cu soluţia.

"M-aş fi adresat şi Guvernului, dar nu e bai, la ei am fost deja. (...) Vă mulţumesc pentru primirea foarte frumoasă. Noilor parlamentari şi vechilor parlamentari vă mulţumesc pentru primirea frumoasă", a spus Iohahhnis în deschiderea discursului din Parlament.

El a spus că suntem în plină criză. "Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea este în alertă, este vie, este atentă şi foarte nemulţumită", a spus preşedintele.

Președintele Klaus Iohannis a susţinut că afirmațiile președinților Senatului și Camerei Deputaților privind o încercare a sa de a răsturna Guvernul sunt false.

"Președinții celor două Camere încearcă să acrediteze în spațiul public ideea că eu nu aș digera rezultatul votului și că eu aș încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat, afirmă în spațiul public că aș dori răsturnarea Guvernului legitim. Nu. Fals! Ați câștigat, acum guvernați și legiferați, dar nu oricum! România are nevoie de un Guvern puternic, nu de un Guvern care cu sfială execută ordinele de partid", a transmis șeful statului, în plenul Parlamentului.

De asemenea, Klaus Iohannis a afirmat, marţi, în Parlament, că întrebarea la care trebuie să răspundă românii şi pentru care va convoca referendumul este dacă vrem să fim o naţiune puternică, prosperă sau una slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva câţiva politicieni din situaţii dificile.

"Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă, o naţiune care se poate mândri cu o justiţie independentă, o naţiune în care autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Parlament puternic, o naţiune cu un guvern performant sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câţiva din situaţii dificile, pe câţiva politicieni din situaţii dificile?", a spus Iohannis.

Preşedintele a continuat: "Merită România aceste sacrificiu pentru câţiva politicieni? Aceasta e întrebarea, acesta e scopul referendumului”. ”O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului. Asta îmi doresc eu pentru România şi asta cred îşi doresc românii. Asta e întrebarea: ce fel de naţiune vrem să fim? Şi pentru a afla voinţa suverană a poporului român voi convoca referendum”, a subliniat Klaus Iohannis.

Sursa info: News.ro, Agerpres
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...