Iohannis cheama luni partidele la Cotroceni pentru formarea noului Guvern

Iohannis cheama luni partidele la Cotroceni pentru formarea noului Guvern

Presedintele Klaus Iohannis va invita, luni, la Palatul Cotroceni, reprezentantii partidelor parlamentare pentru consultari in vederea formarii unui nou guvern, dupa ce motiunea de cenzura impotriva guvernului Grindeanu a fost votata de Parlament.

"Presedintele a fost informat si a luat act de rezultatul votului din Parlament. Presedintele va convoca consultari cu partidele parlamentare pentru ziua de luni, in vederea formarii unui nou guvern", a anuntat, miercuri dupa amiaza, purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi.

Aceasta a precizat la Digi24 ca presedintele "este un garant al respectarii Constitutiei si va urma pas cu pas tot ceea ce presupune calendarul legal al unei astfel de proceduri".

De asemenea, Dobrovolshi a punctat faptul ca mai multe detalii cu privire la programul consultarilor vor fi date publicitatii in curand.

Intrebata despre criteriile de integritate pe care ar trebui sa le respecte viitorul premier, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale a refuzat sa se pronunte, reamintind insa ca presedintele Klaus Iohannis a "precizat de foarte multe ori" care sunt criteriile de integritate pe care trebuie sa le respecte un premier al Romaniei.

Guvernul Grindeanu a fost demis, miercuri, cu 241 de voturi exprimate de senatorii si deputatii din coalitia majoritara, PSD-ALDE, dar si de cativa deputati reprezentanti ai minoritatilor nationale.

PNL, USR si PMP nu au participat la vot. Lideri ai PSD au declarat ca vor avea in vedere mai multe nume posibile de premieri, pentru a fi siguri ca nu se vor izbi de un refuz din partea presedintelui Iohannis, arata ziare.com.

PNL a anuntat ca va decide strategia pentru perioada imediat urmatoare in cadrul forurilor statutare, pana luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...