Dragnea: Nu mai accept ca primarii sa fie considerati prezumtivi infractori

Dragnea: Nu mai accept ca primarii sa fie considerati prezumtivi infractori

 Liviu Dragnea  FOTO: antena3

Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, spune ca nu mai accepta ca primarii sa fie considerati prezumtivi infractori, el aratand ca in Parlament vor fi modificate legile in acord cu decizia CCR pe OUG 13.

"Si ceea ce va pot garanta eu si cred ca poate (...) si domnul Tariceanu si ceea ce vom putea face noi in Parlament are ca obiectiv principal descatusarea tuturor energiilor din administratia locala. Eu nu mai accept ca primarii sa fie considerati prezumtivi infractori. Este doar o chestiune de timp pana cand sunt prinsi. Eu cred ca primarii sunt oameni corecti, oameni care au in spate o legitimitate si trebuie sa fie ajutati, stimulati si lasati sa dezvolte comunitatile lor", a spus Dragnea, luni, la o reuniune a Asociatiei Municipiilor din Romania.

El a aratat ca motivarea deciziei CCR privind conflictul DNA-Guvern referitor la adoptarea OUG 13 stabileste o delimitare clara intre oportunitate si legalitate - nu doar in cazul ministrilor, dar si in cazul primarilor si alesilor locali.

"Cred ca aceasta decizie a CCR ar trebui luata in seama in mod serios, sunt convins ca si Guvernul, Parlamentul - ce legi vor trebui modificate vor fi modificate, pentru ca primarul trebuie sa raspunda doar de legalitate, nu poate fi controlat pe oportunitate", a spus Dragnea.

El a aratat ca "de prea multe ori" majoritatea institutiilor publice de control din Romania - Curte de conturi, parchete, alte institutii - au venit sa intrebe primarul de ce a facut un drum si nu celalalt, de ce a facut o investitie si nu cealalta.

Dragnea a precizat ca exista instrumente de control pentru primari - respectiv referendumul si votul - si a aratat ca primarii sunt parte a suveranitatii poporului.

Liderul PSD a mai sustinut, in acest sens, ca orice "atac" asupra primarilor reprezinta un atac asupra comunitatilor. Ziare.com

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...