OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

DNA a anuntat oficial, marti seara, ca a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.

Un comunicat al procurorilor anticoruptie precizeaza ca au instituit "sechestru asigurator si poprire asiguratorie pana la concurenta sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, actiunilor si partilor sociale detinute de acesta in cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum si asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de catre terte persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie".

In plus, li s-a pus sechestru pe avere si suspectilor Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, Mugur Bataus, Victor Piperea si Marin Predescu, toti trei functionari in cadrul Consiliului Judetean Teleorman la data faptelor.

DNA precizeaza ca aceste masuri asiguratorii au fost dispuse in vederea recuperarii prejudiciilor si prin raportare la infractiunile retinute in sarcina suspectilor mentionati.

"Prejudiciul estimat in cauza, pana in acest moment, ca urmare a savarsirii infractiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene (2 infractiuni) si abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite (2 infractiuni) este de 127.547.366,34 lei", mai transmite DNA.

Pana in acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civila cu privire la sumele ce ar fi fost obtinute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro, nici Consiliul judetean Teleorman nu s-a constituit parte civila cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infractiunile de abuz in serviciu (peste 31 milioane lei), adauga DNA.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
5

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
112

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:43
85

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității ins...