Anchetatorii au reuşit să probeze activitatea infracţională a 11 persoane, Răzvan A., Ciprian D. Daniela P., Dimitrie R., Ioan A., Diana D. Vasile D, Elena B, Angela M, Andrei G şi Constantin G.
Gruparea a fost destructurată în vara anului 2015, după ce a fost monitorizată mai bine de jumătate de an. Å¢igările erau aduse până în zona de frontieră de cetăţeni ucraineni, aceÅŸtia folosind maÅŸini închiriate sau cumpărate din alte state(n.r Bulgaria Marea Britanie sau Lituania) ÅŸi cu folosirea unor numere de înmatriculare expirate, false sau falsificate. De la frontieră Å£igările erau preluate de gruparea românească ÅŸi erau transportate până în diverse depozite ÅŸi ulterior valorificate pe piaÅ£a neagră din BotoÅŸani, Suceava ÅŸi BucureÅŸti.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2014-2015, membrii grupării au traficat cantitatea de 51.450 pachete È›igări de proveniență extracomunitară.
În luna iunie 2015 au fost efectuate 24 de percheziÅ£ii domiciliare, din care 14 percheziÅ£ii pe raza judeÈ›ului BotoÈ™ani, 3 percheziÈ›ii pe raza judeÈ›ului IaÈ™i, o percheziÈ›ie pe raza municipiului BucureÈ™ti È™i 6 percheziÈ›ii pe raza localității Siret, judeÈ›ul Suceava. În urma acÅ£iunii doi bărbaÅ£i, Răzvan A ÅŸi Ciprian D au fost arestaÅ£i preventiv, iar restul membrilor grupării au fost puÅŸi sub control judiciar.
În prezent dosarul a fost trimis spre soluÅ£ionare judecătorilor Tribunalului BotoÅŸani. Procurorii DIICOT au atras atenÅ£ia asupra creÅŸterii fenomenului contrabandei ÅŸi specializarea infractorilor prin folosirea unor metode inedite de sustragere a mărfurilor accizabile de la control.
Un alt fenomen îngrijorător este interesul contrabandiÅŸtilor de a recruta oameni care ar trebui să combată fenomenul, tocmai pentru a avea o siguranţă în comiterea actelor infracÅ£ionale.