Anchetatorii au reuşit să probeze activitatea infracţională a 11 persoane, Răzvan A., Ciprian D. Daniela P., Dimitrie R., Ioan A., Diana D. Vasile D, Elena B, Angela M, Andrei G şi Constantin G.
Gruparea a fost destructurată în vara anului 2015, după ce a fost monitorizată mai bine de jumătate de an. Ţigările erau aduse până în zona de frontieră de cetăţeni ucraineni, aceştia folosind maşini închiriate sau cumpărate din alte state(n.r Bulgaria Marea Britanie sau Lituania) şi cu folosirea unor numere de înmatriculare expirate, false sau falsificate. De la frontieră ţigările erau preluate de gruparea românească şi erau transportate până în diverse depozite şi ulterior valorificate pe piaţa neagră din Botoşani, Suceava şi Bucureşti.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în perioada 2014-2015, membrii grupării au traficat cantitatea de 51.450 pachete țigări de proveniență extracomunitară.
În luna iunie 2015 au fost efectuate 24 de percheziţii domiciliare, din care 14 percheziţii pe raza județului Botoșani, 3 percheziții pe raza județului Iași, o percheziție pe raza municipiului București și 6 percheziții pe raza localității Siret, județul Suceava. În urma acţiunii doi bărbaţi, Răzvan A şi Ciprian D au fost arestaţi preventiv, iar restul membrilor grupării au fost puşi sub control judiciar.
În prezent dosarul a fost trimis spre soluţionare judecătorilor Tribunalului Botoşani. Procurorii DIICOT au atras atenţia asupra creşterii fenomenului contrabandei şi specializarea infractorilor prin folosirea unor metode inedite de sustragere a mărfurilor accizabile de la control.
Un alt fenomen îngrijorător este interesul contrabandiştilor de a recruta oameni care ar trebui să combată fenomenul, tocmai pentru a avea o siguranţă în comiterea actelor infracţionale.