Dezvăluiri făcute de un fost parlamentar despre "caracatiţa Dragnea", care s-ar fi extins şi la Botoşani

Dezvăluiri făcute de un fost parlamentar despre "caracatiţa Dragnea", care s-ar fi extins şi la Botoşani

Un fost deputat botoşănean a făcut, luni, în cadrul unei conferinţe de presă o serie de dezvăluiri privitor la modul în care s-ar fi făcut afacerile cu firma Tel Drum, care face obiectul unei anchete a DNA, societate care ar fi fost controlată de Liviu Dragnea, după cum precizează procurorii în ordonanţa de începere a urmăririi penală.

Cristian Roman, prim-vicepreşedinte al PNL Botoşani, susţine că a auzit o discuţie din care reieşea că firma Tel Drum ar avea o subsidiară şi în judeţul Botoşani. Roman a spus că la un moment dat judeţului Botoşani ar fi trebuit să îi fie alocaţi 300 de milioane de lei, cu condiţia ca o parte din bani să se întoarcă la această firmă.

“Am citit în presă despre caracatiţa Dragnea care s-ar fi extins în mai multe judeţe cu preşedinţi de Consilii Judeţene şi firma Tel Drum ar avea nişte subsidiare, posibil şi prin Botoşani una. Am să spun povestea celor 300 de milioane de lei. Într-una dintre guvernările PSD, posibil în descălecatul lui Ponta, un sol trimis de Dragnea la Botoşani vine cu năframă în vârf de băţ şi propune unor autorităţi locale alocarea unei sume de 300 de milioane de lei pentru judeţul Botoşani. Poate de frică, poate de prea multă cinste, poate de prea multă lăcomie, aceste 300 de milioane de lei au fost refuzate pentru că prin acel sol Dragnea ar fi sugerat ca 100 de milioane de lei să se întoarcă la firmele lui, la Tel Drum sau la una din subsidiare. În felul acesta, judeţul Botoşani a fost văduvit de o sumă extrem de importantă, 300 de milioane de lei”, a declarat Cristian Roman, în conferinţa de presă.

Fostul parlamentar a mai precizat că în vremurile când la conducerea judeţului se aflau social-democraţii aceştia nu reuşeau să se înţeleagă de la împărţirea banilor, iar Botoşaniul pierdea sume importante.

“Nu ştiu dacă povestea aceasta va face parte din marele dosar pe care îl lucrează DNA vizavi de subsidiarele firmei Tel Drum, dar am mai trăit vremurile astea până în 2004 când prefectul, cu primarul de la vremea respectivă, poate şi mai devreme, până în 2000, cu Cozmâncă şi cine mai era pe acolo nu se înţelegeau de la împărţirea banilor şi banii plecau la Bucureşti. Eu când am ajuns în MAI primul lucru care mi s-a reproşat de către cei care împărţeau banii mi s-a spus că au primit înapoi pentru că deştepţii de la Botoşani, PSD-işti fiind, nu au reuşit să se înţeleagă”, a mai spus prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
12

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
142

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
123

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...