Tineri condamnaţi după o "aventură rutieră" la beţie

Şi-au riscat viaţa pentru o distracţie la beţie iar bravada de la acel moment îi ca costa ceva timp de acum încolo. Doi tineri din Răchiţi tocmai au fost condamnaţi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tineri condamnaţi după o "aventură rutieră" la beţie

 arhivă  FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Mai exact, Ştefan Ionuţ V., de 22 de ani, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Constantin S., de 24 de ani, la un an de închisoare cu suspendare, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Botoşani. În termenul de supraveghere, cei doi vor fi obligaţi să efectueze muncă neplătită la Primăria Răchiţi.

Cum au ajuns cei doi în această postură? În februarie 2015, încălziţi bine de alcoolul consumat, au împrumutat autoturismul unui vecin şi au început să dea ture prin sat, cu rândul la volan. La un moment dat, însă, în timp ce la volan se afla Ştefan Ionuţ V., pe fondul vitezei excesive şi al drumurilor pe care circulau, autoturismul VW Passat s-a izbit violent într-un stâlp de pe partea stângă a drumului, pe care l-a pus la pământ, după care a spulberat gardul unei locuinţe, răsturnându-se mai apoi în curtea casei.

Cu greu cei doi au reuşit să iasă din maşină, dar răniţi. Unul dintre ei a fugit înainte să ajungă poliţiştii la locul accidentului, însă ambii au fost prinşi. Grav a fost că tot amândoi au ajuns în spital, unul având nevoie de îngrijiri în clinica de neurochirurgie de la Iaşi. În urma accidentului, autoturismul a fost distrus, iar stâlpul de electricitate căzut a lăsat fără energie mai multe locuinţe. Cercetările au durat până în aprilie 2016, când cei doi au fost trimişi în judecată pentru conducerea unui vehicul fără a avea permis de conducere. Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Moartea unei mame, "salvarea" unui copilaş ajuns în sistemul de protecţie

Miercuri, 4 Octombrie 2017
1791

Pe 10 septembrie, o femeie din Agafton, comuna Curteşti, făcea o descoperire şocantă: vecina ei, de 36 de ani, murise în casă, în timp ce fetiţa ei, de 3 ani, se juca prin curtea ei....

Medicii botoşăneni şi-au ales reprezentanţii în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor

Marţi, 3 Octombrie 2017
1766

La zece zile de la primul tur al alegerilor pentru componenţa Comisiei de Disciplină, duminică şi luni medicii din judeţ au fost aşteptaţi la Botoşani, la sediul Colegiului Medicilor, pentru a...

Medici greu de angajat la Ambulanţă şi SMURD. Raed Arafat, la Botoşani: "De doi ani încercăm să modificăm o hotărâre de guvern"

Luni, 2 Octombrie 2017
1144

În condiţiile în care la Iaşi este o "pepinieră" de viitori medici de urgenţă, Raed Arafat a cerut conducerii Consiliului Judeţean să ajusteze în aşa manieră organigrama Spitalului Judeţe...