Bătaie între "socru" şi "ginere", încheiată cu o condamnare

O agresiune petrecută în urmă cu mai bine de trei ani a fost soluţionată de judecătorii botoşăneni, printr-o condamnare.

Bătaie între "socru" şi "ginere", încheiată cu o condamnare

În august 2013, un botoşănean ajungea în spital după ce fusese lovit crunt de un tânăr, iubitul fiicei sale vitrege. Cei doi se luaseră la ceartă după ce tânărul, Ionuţ A., nu o adusese pe fată acasă, iar bărbatul, cu care se întâlnise într-un bar, a ţinut să-i reproşeze mai multe lucruri vizavi de conduita tânărului.

La un moment dat, vorbele au fost înlocuite de lovituri, iar Giani C., în vârstă de 36 de ani la acel moment, a căzut pe ciment, lovindu-se puternic la cap. Imediat el a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, fiind transferat la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi. Poliţiştii au declanşat o anchetă care a fost finalizată cu un dosar trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Acum, însă, judecătorul însărcinat cu soluţionarea cazului a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care fusese trimis în judecată Ionuţ A., din vătămare corporală, în vătămare corporală gravă şi a respins cererea inculpatului de a lua în considerare circumstanţa provocării. Ca atare, tânărul de 24 de ani a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o durată de cinci ani. În plus, instanţa a admis acţiunea civilă prin care victima solicita daune morare, obligându-l pe tânăr la plata de despăgubiri în sumă 45.745 lei. Sentinţa nu este însă definitivă.

Despre acel scandal, Ştiri.Botoşani.Ro a scris aici:

În stare foarte gravă după ce a fost implicat într-un scandal!

 

Spune-ne opinia ta